Companii

Trupele din Irak urca afacerile Ranexim cu 30%

08.11.2005, 19:23 102

Afacerile importatorului de scule electrice si echipamente Ranexim au urcat cu 30% in primele noua luni, ca urmare a inundatiilor si intensificarii activitatilor de constructii in zonele limitrofe Capitalei.

"De curand am incheiat si un contract cu o valoare de peste un milion de lei, pentru echipamente de decontaminare radioactiva cu MApN, destinate trupelor romane din Irak", spune Gabriel Preda, directorul de vanzari al companiei.

El spune ca boom-ul imobiliar de la marginea Bucurestiului a avut, de asemnea, un impact pozitiv asupra cifrei de afaceri a Ranexim, prin cresterea cererii pentru scule electrice destinate constructiilor.

"Am incheiat mai multe contracte cu primariile din zonele afectate de inundatii care ne-au crescut mult vanzarile de motopompe pentru evacuarea apei", adauga Preda.

Compania a inregistrat in trei trimestre o cifra de afaceri de 16 mil. lei (4,42 mil. euro) si un profit de 2,8 mil. lei (774.000 euro). Pentru intreg anul 2005 se estimeaza o cifra de afaceri de 25 mil. lei (6,84 mil. euro) cu 40-45% mai mare, ca urmare a deschiderii de noi locatii.

Firmele mici si medii de constructii reprezinta cei mai importanti clienti, cu 60-70% din cifra de afaceri. Pe langa acestia, Ministerul Apararii, Mobexpert, Aedificia Carpati, Billa, Bricostore se numara printre cei mai semnificativi clienti.

Compania detine o retea de magazine proprii sub brandul Technicshop.ro, dintre care 5 in Bucuresti si cate unu in Sibiu si Cluj. Anul viitor compania va investi pana la 1,5 milioane de euro in alte 3-4 noi magazine si service, fiind vizate orasele Timisoara, Iasi, Galati sau Constanta.

"Credem ca anul viitor cererea pentru echipamentele noastre va fi si mai mare, tinand cont de faptul ca pretul caselor noi rivalizeaza cu cel al apartamentelor vechi, ceea ce va impulsiona dezvoltarea sectorului de constructii", spune Nicu.

Avand in vedere ca principalii clienti sunt firmele de constructii, lunile de varf pentru vanzari sunt septembrie, octombrie si noiembrie (in principiu lunile in care se predau lucrarile), iar cele mai slabe sunt cele de iarna, explica oficialii Ranexim.

Compania este controlata de doua persoane fizice, Radu Nicu si Gabriel Preda. marius.anton@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO