Companii

Turabo intentioneaza sa se extinda in Praga sau Varsovia

01.11.2006, 12:41 18

Lantul de cafenele Turabo Cafe va deschide in vara anului viitor prima unitate din afara tarii, pietele analizate pentru extinderea activitatii fiind capitalele Cehiei si Poloniei, tari membre ale UE.
"Vom merge la Praga pentru a cincea oara pentru a purta discutii referitor la deschiderea unei cafenele. In vizorul nostru se afla si Varsovia, care are o piata mai putin dezvoltata decat Praga, dar o decizie finala vom lua la sfarsitul acestui an", a declarat Tudor Dragomir Niculescu, proprietarul si directorul general al societatii.
Cafenelele Turabo au ca target persoanele cu venituri medii si mari, oameni de afaceri, locatiile vizate pentru extindere fiind in zonele centrale ale oraselor.
"Investitia necesara deschiderii unei cafenele in aceste orase este similara sau chiar mai mica, comparativ cu Bucurestiul. Suntem interesati de zonele din centrul orasului, care prezinta un interes turistic deosebit. Deschiderea primei cafenele din afara tarii este programata sa aiba loc la sfarsitul lunii august", a precizat Niculescu.
Turabo a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa un million de euro, care va fi triplata anul acesta, datorita extinderii lantului de cafenele si intrarii pe segmentul de evenimente, mai spune Niculescu.
Pana la sfarsitul anului, Turabo va inaugura cea de-a treia cafenea in colaborare cu Banca Comerciala Romana, in zona Pietei Victoria, si a noua la nivel national.
Turabo isi va intensifica extinderea si in anul urmator, cand bugetul alocat dezvoltarii afacerilor societatii este de circa doua milioane de euro.
"Vrem sa inauguram anul viitor alte sapte cafenele in Bucuresti, dintre care trei in regim de franciza, si alte trei in provincie, in Mamaia si Cluj, a treia localitate urmand a fi aleasa intre Galati, Arad si Constanta", a mentionat directorul Turabo.
Investitia necesara deschiderii unei noi cafenele este de circa 100.000 - 150.000 euro, potrivit lui Niculescu. Turabo a inaugurat in prima parte a acestui an un centru de evenimente in zona Pipera, denumit Turabo Grand Ballroom, care a necesitat o investitie de 500.000 euro.
Pe langa extinderea lantului de cafenele, Turabo va construi si cea de-a doua sala a centrului de evenimente din Pipera, care va necesita o investitie de 350.000 euro.
Lantul de cafenele Turabo a fost infiintat cu trei ani in urma, investitia in prima cafenea fiind de 250.000 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO