Companii

Un antreprenor cu afaceri in ambalarea condimentelor a investit 1,3 mil. euro intr-un hotel

19.01.2010, 23:14 1278

Cosmin Neagu, 40 de ani, care controleaza o firma de ambalarecondimente in Capitala, cu afaceri estimate la 4 milioane de euroanul trecut, a investit alaturi de un alt actionar 1,3 mil. eurointr-un hotel cu 27 de camere in Moeciu, judetul Brasov.

"Constructia a inceput in urma cu doi ani, cand planuiam sa faco cladire cu garsoniere. Insa avand in vedere ca a venit crizaeconomica, am decis sa transform proiectul intr-un hotel de treistele", a declarat Cosmin Neagu, unul dintre actionarii hotelului,alaturi de Petrisor Tanase, presedintele filialei Bucuresti aAsociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism.Cosmin Neagu controleaza firma Colonial din Bucuresti, care are caobiect de activitate producerea de ambalaje pentru condimente.Potrivit datelor de la Ministerul de Finante, compania a avut ocifra de afaceri de 4,1 milioane de euro in 2008 si un profit de38.000 de euro, la un numar de 36 de salariati.

"Banii pentru investitia realizata in acest hotel au provenit inproportie de 50% de la banci, iar restul din sursele personale alepartenerului, dar si ale mele" a spus Cosmin Neagu, care a intratin afaceri in 1992, cand a infiintat compania Colonial, potrivitaprecierilor lui. Hotelul de trei stele Nedeea Muntilor, situat incomuna Moeciu-sat Cheia, a fost deschis la inceputul anului, iarpana acum s-au cazat in special prietenii celor doi proprietari.Astfel, in medie, 19 camere din cele 27 au fost ocupate in primaluna a anului, dupa cum sustin proprietarii.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla, cu mic dejuninclus, este de 120 de lei (28 euro) de duminica pana joi si de 140de lei de vineri pana sambata, potrivit reprezentantilor unitatiide trei stele. La subsolul hotelului Nedeea Muntilor a fostdeschisa si o crama. Hotelul celor doi antreprenori a fost deschisintr-o perioada in care scaderea cererii din partea turistilor adus la reducerea tarifelor de cazare cu peste 20% si la operareaunitatilor cu mai mult de jumatate din camere goale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO