Companii

Un antreprenor din Targu-Mures face 25 mil. euro in farma

23.03.2010, 23:08 1552

Compania farmaceutica Bio Eel din Targu-Mures, specializata inproductia si distributia de medicamente, controlata de omul deafaceri local Albert Attila, estimeaza in acest an o cifra deafaceri de 105,5 mil. lei (circa 25,2 mil. euro), in crestere cupeste 29% fata de nivelul de 81,54 mil. lei (peste 19,4 mil. euro)de anul trecut.

"In ceea ce priveste evolutia vanzarilor Bio Eel din acest an,ne asteptam sa crestem cu aproximativ 25% cifra de afaceri pesegmentul produselor proprii, care se pot elibera fara prescriptiedin farmacii, suplimente nutritive, cosmetice", a declarat pentruZF Transilvania Albert Attila, director general al Bio Eel.

Portofoliul companiei din Mures cuprinde 75 de produse(medicamente, cosmetice), iar pe langa activitatea de productie,Bio Eel este importator si distribuitor pentru 46 de companiifarmaceutice. Ponderea cea mai mare in cifra de afaceri a companieio reprezinta distributia de medicamente, respectiv 85% din totalulvanzarilor, serviciile 10%, iar 5% productia proprie demedicamente.

"Este dificil sa apreciem care va fi evolutia pieteifarmaceutice la nivel national, principala problema fiind lipsa defonduri, intervalul foarte mare de timp in care Casa de Asigurariplateste facturile pentru medicamentele compensate si gratuiteeliberate de catre farmacii", a spus Albert Attila.

Compania are in portofoliu branduri precum Defebryl(paracetamol), Aspaco (un produs pentru tratamentul starilorgripale), cel mai nou produs pe piata fiind Calciu lactic.

"La gama de cosmetice dezvoltam anul acesta un proiect derebranding", a precizat Albert Attila.

O parte dintre produsele Bio Eel sunt exportate in Ungaria sausunt fabricate pentru Ozone (companie preluata anul trecut deproducatorul LaborMed), insa ponderea acestora din totalulproductiei este nesemnificativa. Potrivit reprezentantilorcompaniei, pe termen scurt nu este conturata o strategie privindexportul produselor proprii.

"Am achizitionat in urma cu doi ani un teren in Targu-Mures undeam demarat constructia unei noi platforme logistice. Totodata avemin plan o fabrica de cosmetice si un nou laborator demicrobiologie", a spus Albert Attila.

Potrivit reprezentantilor companiei din Mures, pana in prezentau fost investiti 2,5 mil. euro, iar in urmatorii ani investitia vaajunge la 5 mil. euro. In momentul de fata echipa Bio Eel numarapeste 140 de oameni, iar compania nu a efectuat disponibilizari in2009.

Bio Eel este o companie cu capital integral privat, actionarulmajoritar este roman, Albert Attila, care detine 70% din titluri,restul de 30% din actiuni fiind detinute de o parte franceza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO