Companii

Un austriac va conduce divizia de servicii petroliere a Petrom

24.09.2007, 18:12 22

Petrom, cea mai mare companie romaneasca aflata in portofoliul grupului petrolier austriac OMV, va aduce de la inceputul anului viitor un austriac la conducerea noii divizii formate dupa preluarea activitatii de servicii petroliere din cadrul Petromservice.
Astfel, dupa definitivarea tranzactiei, noile activitati preluate vor fi regrupate intr-o divizie separata denumita E&P Services (Exploration and Production Services) la conducerea careia va fi adus Gugu Siegfried, un austriac care completeaza astfel board-ul firmei format aproape exclusiv din manageri austrieci. In afara de Mariana Gheorghe, CEO-ul Petrom, in prezent, nu exista niciun roman in board-ul celei mai mari companii de pe piata locala.
"Activitatea de servicii petroliere a Petromservice va sta la baza formarii unei noi divizii care se va numi E&P Services", a declarat Dan Pazara, directorul de comunicare al Petrom.
El spune ca Petrom nu va renunta la niciunul din cei 9.800 de salariati din Petromservice care au fost preluati de Petrom. "Atunci cand am semnat contractul, normal ca ne-am gandit si la partea de angajati. Nu vom disponibiliza oameni, ci ii vom redistribui in departamentele de finante, IT si altele", a mai spus Pazara.
El spune ca achizitia activitatii de servicii petroliere din cadrul Petromservice nu va determina modificarea actionariatului furnizorului de servicii petroliere, tranzactia vizand doar o preluare de active.
Petromservice este in continuare condusa de offshoreul cipriot Elbahold Limited, cu 49,3% din actiuni, de Asociatia Salariatilor din Petrom, cu 25%, restul actiunilor fiind detinute de persoane fizice. "OMV a fost impotriva scoaterii Petromservice din structura Petrom la momentul luarii acestei decizii", a conchis Pazara.
Petromservice a fost infiintata in 2002 prin desprinderea activitatii de servicii petroliere din Petrom. La acel moment, si partea de servcii petroliere a fost considerata ca nefiind vitala pentru activitatea Petrom, asa ca a fost vanduta catre Asociatia Salariatilor din Petrom, condusa de Liviu Luca, la un pret de aproximativ 50 de milioane de euro, potrivit declaratiilor liderului sindical.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO