Companii

Un englez a preluat Snack Attack pentru 200.000 de euro

Un englez a preluat Snack Attack pentru 200.000 de euro

Florin Balu, directorul general de la Snack Attack

05.07.2006, 19:38 184

Omul de afaceri britanic Alistair Willis a devenit actionar majoritar al lantului de restaurante de tip fast-food Snack Attack, preluand 60% din companie, printr-un aport de capital de aproximativ 200.000 de euro, conform datelor publicate in Monitorul Oficial.
Compania urmarea de mai mult timp sa se extinda, miscare pentru care urma sa atraga fonduri printr-o majorare de capital anuntata anul trecut. In acel moment, compania vorbea despre atragerea unui fond de investitii.
Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei pentru a comenta informatia, insa surse apropiate afacerii spun ca banii vor fi folositi pentru a continua planurile de extindere a retelei.
Lantul Snack Attack are, conform ultimelor informatii, 11 restaurante, toate in Capitala. Potrivit unor declaratii recente ale reprezentantilor companiei, lantul urmeaza sa se extinda si in provincie incepand cu anul 2007. Investitiile intr-o locatie Snack Attack variaza intre 20.000 si 40.000 de euro.
Ceilalti doi actionari sunt, cu un total de 40% din capitalul social, Florin Balu si englezul Greig Simon Alastair Benjamin, prin intermediul vehiculului de investitii Phantom Two Holdings, cu sediul in Insulele Virgine. Florin Balu detine si functia de director general al firmei.
Produsele Snack Attack sunt comercializate atat in propriul lant de restaurante, cat si in unele benzinarii sau supermarketuri.
Compania urmareste sa intre si pe segmentul de cafenele, cu brandul Coffee Heaven, pentru care a realizat un joint-venture cu firma britanica ce detine brandul in portofoliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO