Companii

Un fost angajat al Arctic îşi face restaurant de nişă

Un fost angajat al Arctic îşi face restaurant de nişă

Autor: Cristina Roşca

27.01.2012, 00:00 4302

Mihai Amuza, fostul coordonator la nivel naţional al diviziei de încălzire şi aclimatizare Arctic, împreună cu Melania Amuza, va deschide astăzi în Capitală Bistro Montignac, un restaurant cu specific mediteranean în care cei doi români au investit 200.000 de euro. Bistro Montignac este primul proiect de acest tip al acţionarilor.

Familia Amuza a încheiat un parteneriat cu familia Montignac - cea care deţine drepturile de proprietate intelectuală asupra dietei Montignac, foarte cunoscută în Europa în anii' 90. Meniul este construit pe baza principiilor metodei Montignac pentru o nutriţie sănătoasă.

Parteneriatul între cei doi români şi familia Montignac se desfăşoară pe termen lung, afacerea putând fi extinsă în noi locaţii în România, dar şi în regiune, începând cu 2013, în funcţie de evoluţia pieţei. Targetul restaurantului din centrul Capitalei sunt în general persoanele de peste 30 de ani, cu educaţie superioară şi venituri peste medie. Bistro Montignac este un proiect de nişă pe piaţa restaurantelor din România, iar deschiderea sa merge împotriva curentului pieţei locale unde s-au închis mai multe unităţi, iar altele au intrat în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO