Companii

Un furnizor al Bechtel se asteapta la un minus de 40%

15.07.2009, 19:02 27

Compania Grandemar din Cluj-Napoca, specializata in extractia pietrei pentru constructii si unul dintre principalii furnizori ai firmei americane Bechtel, constructorul autostrazii Transilvania, estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de 13 mil. euro, in scadere cu peste 40% fata de anul trecut.
Compania a incheiat anul trecut cu un rulaj de 22 mil. euro, in crestere cu peste 37%. Potrivit reprezentantilor companiei clujene, vanzarile Grandemar din 2008 au fost sustinute in proportie de 50% de colaborarea cu firma americana Bechtel, constructorul autostrazii Transilvania.
"In acest an vom inregistra o scadere a cifrei de afaceri datorate situatiei economice si financiare care a afectat si activitatile companiei noastre", a declarat Carmen Ionescu, directorul general al companiei Grandemar.
Conducerea firmei clujene a anuntat pentru acest an un program de investitii de aproximativ 1,5 mil. euro. "In contextul in care Guvernul va aloca in continuare fonduri pentru infrastructura, vom fi afectati intr-o mai mica masura de criza financiara actuala. Ne bazam in acest an pe contractele de colaborare cu principalii nostri clienti incheiate pe o perioada mai lunga de timp", spune Carmen Ionescu.
Compania Grandemar este controlata de firma Bloem International BV. Firma austriaca de constructii Strabag Egipto detine circa 41,2% din actiunile Grandemar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO