Companii

Un grup de romani si englezi a dat 20 mil. euro pentru Romenergo

16.11.2008, 15:40 213

Romenergo, companie care desfasoara mai multe activitati in domeniul energiei electrice pornind de la furnizarea de echipamente pana la productia si furnizarea de energie, a fost vanduta in proportie de circa 73% catre un grup de investitori romano-britanic pentru o suma de circa 20 mil. euro.

Tranzactia a vut loc la inceputul acestei luni fiind una dintre putinele din aceasta perioada marcata de turbulente financiare majore. Romenergo avea in 2007 afaceri de 37,3 mil. euro. Compania avea inainte de aceasta tranzactie 95 de actionari persoane fizice rezultati in urma privatizarii companiei din anii '90 prin metoda MEBO (management and employees buy-out - achizitie de catre manageri si salariati).
"Cumparatorul, Nauru Holdings, este un grup de investitori romani si britanici care au interese pe piata energiei locale. Acest vehicul a fost infiintat special pentru aceasta tranzactie, a carei valoare s-a ridicat la 20 de milioane pentru preluarea unui pachet de 73% din Romenergo", a declarat Doru Lionachescu, partener principal in cadrul Capital Partners, casa de consultanta care a consiliat cumparatorul in aceasta tranzactie. Consultanta legala pentru aceasta tranzactie a fost asigurata de casa de avocatura Popovici Nitu si Asociatii.
"Nu avem deocamdata si alte companii active in segmentul energetic pe piata locala, dar este o optiune pe care o luam in calcul. In cazul Romenergo, ne vom axa in principal pe dezvoltarea activitatilor privind distributia, furnizarea si productia de energie electrica", a declarat Dragos Bilteanu, noul director general al Romenergo si unul dintre investitorii de la Nauru Holdings. Potrivit Registrului Comertului, numele lui Bilteanu este legat de dezvoltarea mai multor afaceri cum ar fi Indaco Expert Software.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO