Companii

Un grup spaniol amana constructia a 144 de apartamente

20.09.2009, 15:00 65

Compania spaniola CP Grupo, care a intrat pe piata locala in2007 cu intentia de a realiza un proiect cu 144 de apartamente incartierul bucurestean Colentina, a amanat procesul de constructie alocuintelor si a decis renegocierea imprumutului contractat pentrulucrari de la banca spaniola La Caixa.
"La inceputul anului 2009, societatea a decis sa suspende derulareaproiectului (Lakeland din zona Colentina - n.r.)", se arata intr-unanunt al firmei CP International Real Estate, subsidiara locala agrupului spaniol.
Astfel, compania a decis alaturi de banca La Caixa sa restructurezecontractul de credit de 17 milioane de euro si sa incheie un noucontract pentru o finantare de doar 3,1 milioane de euro.
Compania spaniola a cumparat un teren de 2.200 de metri patrati pecare intentiona sa construiasca un bloc de 15 etaje cu 144 deapartamente, plus o parcare subterana cu trei niveluri.
Investitia totala in acest proiect era estimata la 25 de milioanede euro, iar finalizarea apartamentelor era programata pentru anul2010.
"Nu a fost vandut niciun apartament in acest proiect. Anul trecut aavut loc o campanie de cercetare a pietei in care dezvoltatorii auconstatat ca s-a rupt filmul la vanzarile off-plan, lumea nu maidorea sa cumpere apartamente
intr-un stadiu incipient de constructie, si au decis sa amaneproiectul inainte sa inceapa vanzarile", a declarat RuxandraCleciu, partener in cadrul firmei de consultanta imobiliaraNeocasa, care a fost desemnata agentul de vanzari al proiectuluiLakeland.
Firma de constructie care trebuia sa inceapa dezvoltarea acestuiproiect este Terratest Geotehnic, in timp ce designul a fostrealizat de firma de arhitectura KXL Architects.
In ultimul an, ca urmare a reducerii drastice a vanzarilor delocuinte, proiecte cu peste 10.000 de locuinte in Bucuresti au fostblocate, in timp ce dezvoltatorii care nu au apucat sa inceapalucrarile de constructie au amanat acest moment.
Companiile spaniole au luat cu asalt piata imobiliara in perioada2005-2008, dar pana in prezent au finalizat un numar redus delocuinte, prin companiile Ibiza sau Grupo Lar.
Grupuri precum Hercesa, Martinsa-Fadesa, Gran Via sau GEA Prasa,desi au investit sute de milioane de euro in achizitia de terenuri,in special in Bucuresti, au ramas cu cea mai mare parte a banilorblocati, fara sa inceapa constructia.
Singurele sperante privind deblocarea tranzactiilor imobiliare estelegata in prezent de programul "Prima casa", insa garantareacreditelor de catre stat nu a convins inca marii dezvoltatori sainceapa lucrarile de constructie pe terenurile cumparate.
CP Grupo este o companie cu sediul in Madrid, avand birouri doar inSpania si Romania.
Compania a fost fondata de catre arhitectul spaniol Carlos Pinillasi a realizat atat ansambluri de locuinte, cat si cladiri debirouri si hoteluri.


CP Grupo

  • a cumparat un teren de 2.200 de metri patrati in Colentina
  • intentiona sa construiasca un bloc de 15 etaje cu 144 deapartamente
  • investitia totala in acest proiect era estimata la 25 mil.euro
  • finalizarea apartamentelor era programata pentru anul 2010
  • niciun apartament nu a fost vandut in acest proiect, potrivitagentului Neocasa


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO