Companii

Un nou hotel K+K de 20 mil. euro in Piata Universitatii

22.06.2007, 18:49 40

Grupul hotelier austriac K+K Hotels, care detine hotelul Elisabeta din zona Piata Universitatii, va investi 20 de milioane de euro in perioada urmatoare intr-un hotel de patru stele, cu o capacitate de cazare cuprinsa intre 100 si 150 de camere.
"Datorita rezultatelor bune obtinute in primul an de functionare (n. red. - a hotelului Elisabeta) s-a luat decizia achizitionarii unui al doilea hotel in Bucuresti. In momentul de fata suntem in discutii pentru alegerea cladirii", a spus Anamaria Dunca, resident manager K+K Hotel Elisabeta. Ea a precizat ca locatia celui de-al doilea hotel va fi tot in zona Pietei Universitatii.
Grupul austriac a inaugurat primul hotel pe piata romaneasca acum un an, in urma unei investitii de 9 milioane de euro. Hotelul Elisabeta are o capacitate de 67 de camere si a avut in primul an de existenta pe piata un grad de ocupare mediu de peste 70%. Reprezentantii companiei nu au oferit deocamdata informatii privind cifra de afaceri inregistrata in primul an.
"Primul hotel inaugurat nu are multe camere, astfel ca nu intotdeauna putem sa facem fata cererii. Ca urmare, cel de-al doilea hotel va avea o capacitate de 100-150 de camere", a spus Dunca.
K+K Hotel Elisabeta, unitate hoteliera clasata la patru stele plus, atrage cea mai mare parte a clientilor dintre oamenii de afaceri din Austria, urmati de cei din Germania, Marea Britanie, Italia si Spania. Reprezentantii hotelului au observat insa si o cerere mai mare din partea turistilor.
"Am observat ca avem mai multi clienti si pe partea de leisure, in special din partea turistilor din Italia si Spania. Acestia vin mai mult in weekend si, ca dovada, acum avem un grad de ocupare de peste 60% la sfarsit de saptamana fata de 35-40% cat aveam anul trecut", a mai spus Dunca.
Grupul K+K Hotels are o traditie de 47 de ani, fiind o afacere a familiei Koller, originara din Salzburg. In momentul de fata grupul are zece filiale in capitale europene precum Viena, Praga, Paris, Londra si Bucuresti. K+K Hotels are o cifra de afaceri anuala de peste 40 de milioane de euro si 500 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO