Companii

Un producător american de componente auto ajunge la 1.000 de angajaţi

Autor: Laurentiu Cotu

22.09.2010, 23:50 1603

Compania americană Key Safety Systems (KSS), furnizor de sistemede siguranţă pentru automobile, şi-a bugetat pentru acest an ocifră de afaceri de 24 mil. euro, în creştere cu aproximativ 50%faţă de anul trecut.
Compania a încheiat exerciţiul financiar din 2009 cu vânzări totalede aproximativ 16,1 mil. euro (67,8 mil. lei).

"Vânzările companiei noastre sunt influenţate de revenirea pecreştere a pieţelor europene. Pentru următoarea perioadă, estimămcă piaţa în domeniul nostru de activitate va evolua pozitiv, încondiţiile în care automobilele noi vor avea în componenţa standardsisteme de securitate impuse de modificarea legislaţiei europene cuprivire la siguranţa pa­sagerilor şi a pietonilor", a declaratDorel Enache, manager general Key Safety Systems Arad.
Pe piaţa locală, KSS deţine în prezent două fabrici de sisteme desiguranţă pentru industria auto în localitatea Brad, judeţulHunedoara, şi constru­ieşte a treia unitate de producţie în ZonaLiberă Curtici, judeţul Arad. Potrivit re­pre­­zen­tanţilorcompaniei, in­ves­tiţia în achiziţionarea li­niilor de producţiepentru no­ua unitate de la Arad se ridică la 2 mil. euro, fabricaurmând să de­vină funcţionabilă la începutul anului viitor.

Suprafaţa fabricii Key Safety Systems de la Arad este de 12.000 mpşi repre­zintă cea mai mare unitate deţi­nută de companiaame­ricană în România. Proiectul este realizat din fonduripro­prii, iar potrivit reprezentan­ţilor KSS, în noua fabrică sevor produce saci de airbag şi module airbag pentru Fiat Group (AlfaRomeo, Lancia şi Fiat), Hyundai, Volkswa­gen, Skoda, Audi şiSeat.
"Estimăm că producţia fabricii din Arad va genera anul viitor 20%din totalul vânzărilor Key Safety Systems din România, urmând ca lafinalul anului 2012, când unitatea va funcţiona la capacitatemaximă, să contribuim cu 65% la realizarea cifrei de afaceri", aspus Enache.
Conform reprezentanţilor companiei, unitatea de producţie de laArad va genera aproximativ 400 de noi locuri de muncă, încondiţiile în care, anul trecut, compania avea 567 de angajaţi."Căutăm în special oameni pentru partea de producţie, astfel că vomangaja atât personal necalificat, ce urmează să fie format de cătreKey Safety Systems, dar şi personal calificat în industriatextilă", a afirmat managerul general KSS Arad.
Potrivit reprezentanţilor companiei americane, KSS a optat pentruconstruirea celei de-a treia fabrici din ţară în Arad, datorităfaptului că judeţul reprezintă unul dintre cele mai importantecentre economice din regiune.

În România, din 1999
Key Safety Systems produce componente electronice, airbaguri,volane sau centuri de siguranţă pentru piaţa auto, principaliiclienţi ai companiei fiind Fiat Group, Volkswagen Group şiHyunday-Kia Motors Group. KSS a deschis prima fabrică din Româniaîn anul 1999, iar cea de-a doua în anul 2005, ambele unităţi fiindlocalizate la Brad, judeţul Hunedoara. Compania mai deţine înRomânia şi un centru de suport operaţional înfiinţat în anul 2008.La nivel mondial, KSS deţine fabrici în 36 de locaţii din 12 ţări.Key Safety Systems are peste 4.000 de angajaţi şi 150 declienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO