Companii

Un singur evaluator pentru privatizarea Antibiotice Iasi

04.07.2006, 19:50 27

Perioada de depunere a ofertelor pentru selectia evaluatorului companiei Antibiotice Iasi ar putea fi prelungita, pentru o doua oara, intrucat producatorul de medicamente a primit o singura oferta pana la termenul limita stabilit pentru data de 30 iunie.
"Vineri a fost depusa o singura oferta. Voi discuta astazi (luni - n.r.) cu reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) sa vedem ce facem in continuare, daca vom prelungi sau nu termenul", a declarat directorul general al Antibiotice, Ioan Nani. Selectia evaluatorului este in intarziere, intrucat firmele mari din domeniu au preferat sa acorde consultanta companiilor interesate sa preia Antibiotice, a aratat Nani.
AVAS este actionarul majoritar al producatorului de antibiotice, cu 53,1% din titluri. Actionari semnificativi sunt fondul de investitii Broadhurst si SIF Oltenia.
Valoarea de piata a producatorului a fost estimata la 180 mil. euro, de circa 40 de ori mai mare decat evaluarea din 1998-1999, cand a fost prezentata pentru prima oara varianta privatizarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO