Companii

Unde se fac cele mai bine vândute 10 maşini

Unde se fac cele mai bine vândute 10 maşini

Autor: Bogdan Alecu

22.08.2011, 00:05 1310

Opt din cele mai bine vândute zece maşini de import sunt germane, dar nu toate sunt fabricate în Germania, ci şi în Cehia, Polonia sau Slovacia, arată o analiză a ZF privind locul de fabricaţie al celor mai vândute maşini din România.

Skoda Octavia este asamblată la uzina Mladá Boleslav din Cehia, Volkswagen Golf în Germania la Wolfs­burg, iar Opel Astra la Rüsselsheim sau la Gliwice în Polonia.

"Principalul atu al maşinilor germane este valoarea bună la revânzare. Clientul se orientează acum nu numai în funcţie de preţul de achiziţie, cât şi de cel la revânzare. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Volkswagen, dar şi la Skoda sau Opel", a spus Alin Tapalagă, şeful Porsche Inter Auto.

În total, din top zece românii au plătit peste 133 mil. euro pe maşini produse de germani sau de constructori germani la nivel european, în timp ce din Turcia respectiv Coreea de Sud s-au importat Renaul Symbol şi Chevrolet Aveo în valoare de 8,6 mil. euro, respectiv 9,8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO