Companii

Unicredit Leasing a obtinut un credit de 50 mil. euro pentru IMM

25.11.2005, 20:41 30

UniCredit Leasing a primit un credit de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (Council of Europe Development Bank, CEB) de 50 de milioane de euro, bani ce urmeaza a fi destinati finantarii IMM-urilor, potrivit cerintelor bancii.

"Fondurile primite de la CEB vor finanta toate tipurile de echipamente industriale, toate tipurile de vehicule comerciale (cu exceptia autovehiculelor de pasageri) si cladiri industriale (mai putin sectorul rezidential)", a precizat Melih Mengu, directorul general al Unicredit Leasing.

Conform contractului de credit fondurile acordate nu trebuie sa depaseasca 50% din valoarea proiectului finantat, iar durata leasingului sa nu fie mai mare de 10 ani.

In primele zece luni, UniCredit Leasing si-a dublat valoarea activelor finantate, pana la 133 milioane de euro, iar profitul net al companiei a urcat pana la 4,7 milioane de euro.

"Cresterea finantarilor in 2005 s-a datorat amplificarii volumului de afaceri dezvoltat de reteaua teritoriala si cresterii economiei nationale", afirma Mengu.

Compania a incheiat in primele zece luni un numar de 1.940 de contracte, fata de cele 1.000 semnate in tot anul 2004. Cea mai insemnata pondere in structura portofloliului societatii o reprezinta finantarile de autovehicule, cu 50%, urmate de cele de echipamente industriale cu 45% si leasing imobiliar, 5% din valoarea contractelor incheiate in acest an. Potrivit reprezentantilor companiei, UniCredit Leasing detine o cota de 30% pe piata de leasing a echipamentelor industriale.

Compania isi trage fondurile utilizate in principal de la grupul financiar UniCredito Italiano, de care apartine.

Anul viitor, societatea intentioneaza sa isi mareasca volumul finantarilor de leasing imobiliar si cele din relatia cu autoritatile locale, prin contractele de achizitii publice. Conducerea estimeaza pentru 2006 finantari de peste 200 de milioane de euro.

"In 2006, ne vom orienta cu precadere catre leasingul imobiliar, achizitiile publice si finantarea municipalitatilor", afirma Melih Mengu, directorul general al UniCredit Leasing. "In acelasi timp ne vom dezvolta reteaua teritoriala si vom deschide altie 17 unitati", a continuat el.

In acest moment, societatea are 12 birouri teritoriale in tara si un numar de 79 de angajati. In 2005, capitalul social al companiei a fost majorat cu 7 milioane de euro, ajungand la 15 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO