Companii

UTI intra in afaceri cu tiriac Holdings

03.07.2003, 00:00 74

UTI Systems, companie din grupul de firme UTI specializata in IT, comunicatii si sisteme de securitate, a incheiat un parteneriat cu compania de protectie si paza SecurIT Force SRL, ce face parte din tiriac Holdings Ltd , prin care vor fi montate echipamente KTrack pe automobile vandute de catre divizia auto a grupului lui tiriac.
KTrack este un sistem de localizare si monitorizare prin satelit GPS si poate fi montat pe autoturisme, flote de vehicule sau nave, potrivit lui Mihai Gradinaru, directorul diviziei de sisteme de securitate in cadrul UTI Systems.
 Fata de protectia antifurt clasica, KTrack este un sistem activ, capabil sa comunice in timp real locatia vehiculului, cu o marja de pana la 10 metri, comandand de la distanta oprirea motorului vehiculului furat.
Echipamentele KTrack urmeaza sa fie montate pe marci precum Mercedes, Ford, Hyundai, Mazda, Mitsubishi sau Chrysler, vandute de firmele din grupul lui Ion tiriac. Concret, pretul unei masini echipate cu acest echipament va fi mai scumpa in medie cu 1.000 euro. In pret intra valoarea echipamentului mobil, in valoare de 800 euro, la care se adauga taxa de instalare intre 60 si 200 de euro, respectiv un abonament lunar de 20 de euro pentru serviciul de monitorizare.
"Parteneriatul dinte SecurIT Force si UTI Systems, incheiat recent pe termen de un an, consta de fapt in achizitionarea echipamentelor KTrack de catre noi de la UTI Systems, montarea lor urmand sa fie facute de catre specialistii dealerului auto, prin care se vinde masina, iar pretul unui abonament este impartit in mod egal de cei doi parteneri. Monitorizarea se va face din centrul de dispecerizare si monitorizare al celor de la UTI", a spus pentru Ziarul Financiar Ion Stroe, directorul general al SecurIT Force SRL.
Pe langa aceste costuri, clientul va plati factura aferenta comunicarii de date prin utilizarea retelei GSM la care este abonat, in acest moment oferta fiind disponibila pentru abonatii Connex si Orange. Serviciul este disponibil 24 de ore pe zi, pe intreg teritoriul Europei.
SecurIT Force spera sa vanda in acest an circa 100-200 de unitati KTrack, iar la anul sa opereze propriul centru de dispecerizare.
SecurIT Force, ale carei actiuni sunt detinute integral de Ion tiriac Jr, a avut o cifra de afaceri in 2002 de 59 mld. lei. Infiintata in 2000, compania numara 850 de agenti in 33 de localitati. Cifra de afaceri estimta pentru 2003 este de 100 mld. lei.
UTI Systems a investit circa 500.000 $ in dezvoltarea propriului sistem de monitorizare KTrack. Cu 180 de angajati, UTI Systems a avut o cifra de afaceri de 10 mil. $ in 2002. Grupul UTI, din care face parte UTI Systems, a realizat in 2002 o cifra de afaceri de circa 35 mil. $ si o rata a profitului de 12%. Presedintele UTI Grup,Tiberiu Urdareanu, fiul unui general de armata in rezerva, detine 96% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO