Companii

Valmet, afaceri de 35 mil. euro din produse metalurgice

19.04.2007, 19:46 84

Compania Valmet Production din Hunedoara, care desfasoara activitati de fabricare a produselor din otel-beton si comercializare a materialelor de constructii, estimeaza o cifra de afaceri de 35 mil. euro, in acest an, in crestere cu 23% fata de 2006.
"Evolutia pozitiva a indicatorilor financiari pentru 2007 va depinde in mare masura de cererea mare pe piata pentru produsele metalurgice, ca urmare a investitiilor majore in domeniul constructiilor civile si industriale", a declarat pentru ZF Transilvania Vasile Mazilu, directorul administrativ al companiei Valmet Production,.
In 2006 compania a investit peste 0,4 mil. euro pentru achizitionarea unor utilaje de prelucrat otel-beton si in cresterea capacitatilor de transport auto.
"De la inceputul lui 2007 si pana in prezent piata produselor metalurgice a inregistrat o crestere de 15%, trend care potrivit estimarilor noastre se va mentine in continuare'', precizeaza Vasile Mazilu.
Desi Valmet Production desfasoara activitati de confectionare a produselor din otel-beton (tevi, plasa sudata, tabla), de comercializare a materialelor de constructii, anul trecut compania si-a diversificat portofoliul cu activitati de distributie a instalatiilor de conversie pentru functionarea alternativa a motoarelor diesel cu ulei vegetal.
"Un alt aspect care va contribui la cresterea cifrei de afaceri consta in diversificarea portofoliului de marfuri al companiei noastre, prin introducerea pe piata romaneasca a unei instalatii de conversie ce va permite functionarea alternativa a motoarelor diesel cu ulei vegetal'', a mai spus Vasile Mazilu.
Comercializarea produselor companiei hunedorene se face prin intermediul punctelor de lucru din Hunedoara, Cristur, Arad si Petrosani. "In urma contractelor incheiate intre compania noastra si producatorul german Elsbett, am inceput distributia instalatiilor de conversie pentru motoarele diesel pe piata romaneasca si estimam ca pana in 2010 ponderea biocarburantilor sa ajunga la 5,75% din consumul total de carburanti", spune Mazilu.
Pentru acest an firma hunedoreana si-a bugetat investitii de aproximativ 0,6 mil. euro, atat in vederea cresterii activitatii de comercializare a materialelor de constructii, cat si in dezvoltarea si promovarea biocarburantilor (ulei vegetal) pe piata romaneasca. Compania Valmet Production S.R.L. a fost infiintata in anul 2000, desfasurand activitati de comercializare a materialelor de constructii si fabricare a produselor metalurgice. Numarul de angajati ai companiei in momentul de fata este de 100 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO