Companii

Valul vacanţelor în afară. Românii au lăsat 1,7 miliarde de euro pe vacanţele în străinătate în primele şase luni

Valul vacanţelor în afară. Românii au lăsat 1,7...

Autor: Miruna Diaconu

16.08.2021, 17:45 118

♦ Deficitul din turism a ajuns la 850 mil. euro în primul semestru din 2021.

În primele şase luni ale acestui an, turiştii români au lăsat pe vacanţele în străinătate 1,7 mld. euro şi doar un sfert dintre aceştia au fost cheltuiţi în luna mai, conform calculelor făcute de ZF pe baza datelor Băncii Naţionale a României. Apetitul ridicat pentru călătoriile în afară a putut fi observat în perioada ianuarie – iunie a acestui an, însă revenirea la nivelul din 2019 este departe, având în vedere să sumele lăsate de români în afară sunt sub nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului de dinainte de pandemie.

În luna iunie a acestui an, când a fost cheltuită o sumă de 367 mil. euro, a fost înregistrată o scădere faţă de luna mai, deşi în mod normal prima lună din vară reprezenta începutul sezonului turistic, ceea ce însemna mai multe călătorii.

În vara acestui an oamenii au putut călători mai mult decât vara trecută, iar destinaţiile preferate ale turiştilor români au fost Grecia, Turcia şi Bulgaria, astfel că turismul extern a mers mult mai bine decât anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO