Companii

Vanzarile Brailact scad cu 20%, la 6 mil. euro

10.12.2009, 23:20 25

Brailact, unul dintre principalii producatori de lactate, care aintrat anul acesta in insolventa pentru reorganizare, a cesionatcatre actionarii companiei, Tirpintiris Antonios si MaliderosTheodoros, datorii bancare de peste 4,7 milioane de euro, dintr-untotal de 5,8 milioane de euro, suma datorata de companiebancilor.

"Suma totala a datoriilor Brailact este aceeasi, ceea ce s-aschimbat insa este structura acestora. Am facut cesiune de creantesi o parte din datoriile pe care le aveam catre banci au fostpreluate de catre actionarii companiei", a declarat Yannis Mythis,directorul general al Brailact. El a precizat ca Brailact a ramasin mod direct cu un credit de investitii la termen de 1,1 mil. eurode la Bancpost.

Producatorul de lactate din Braila a intrat in procedura deinsolventa in primul trimestru al acestui an, in urma unui procesdeschis de Omnisoft pentru datorii de putin peste 10.000 lei (2.400de euro).

La finalul anului 2008, Brailact avea pierderi de 2,7 mil. eurola afaceri de 8,5 mil. euro, in scadere fata de anul precedent, sidatorii totale de 43 mil. lei (11,6 mil. euro).

Pentru a micsora costurile companiei si pentru a puteainregistra pana la finalul acestui an profit operational,producatorul de lactate sustine ca si-a asumat o scadere a cifreide afaceri. Astfel, Brailact va finaliza anul acesta cu un minus de20% la cifra de afaceri, ajungand la 25 milioane de lei (sase mil.euro), comparativ cu rezultatele obtinute in 2008. "Am redresatcompania, avem profit operational si intram in programul dereesalonare a datoriilor pe o perioada de trei ani", a spus Mythis.Directorul general al Brailact nu a dezvaluit valoarea profituluioperational.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO