Companii

Vanzarile Daewoo Automobile au crescut cu 60%

11.06.2004, 00:00 17

Daewoo Automobile Romania a vandut in primele cinci luni ale acestui an peste 12.000 de autoturisme, in crestere cu circa 60% fata de perioada similara a anului trecut.
Cel mai bine vandut model a fost Matiz, care a contribuit cu 9.200 unitati la rezultatele de pe primele cinci luni, valoare cu 65% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut.
Cielo a fost al doilea model din punctul de vedere al vanzarilor, cu peste 2.300 unitati, ceea ce reprezinta o crestere de peste 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit reprezentantilor Daewoo, la cresterea vanzarilor modelului Cielo a contribuit introducerea din luna februarie a acestui an a variantei de motorizare care respecta normele de poluare Euro III, care va deveni obligatorie pentru toate masinile produse in Romania de la inceputul anului 2005. In plus, compania romana a lansat pentru perioada 7 iunie - 31 iulie o noua oferta promotionala, care prevede reduceri de preturi cuprinse intre 400 si 600 Euro la modelele Matiz si de 500-800 Euro la modelele Cielo.
Daewoo Automobile Romania estimeaza pentru acest an vanzari de peste 25.700 de autoturisme, in crestere cu 10% fata de anul trecut, cand au fost vandute 23.400 de autoturisme, adica cel mai bun rezultat anual de la venirea grupului sud-coreean Daewoo ca actionar la fabrica de la Craiova. Din anul 1994 si pana in prezent, Daewoo Automobile Romania a comercializat peste 158.500 automobile, din care circa 60.000 modelul Cielo si 43.000 din gama Matiz.
Grupul coreean Daewoo Motor a cumparat la jumatatea anilor '90 pachetul de 51% din actiunile fabricii de la Craiova, investitiile totale efectuate de atunci fiind estimate de oficialii companiei la peste 870 de milioane de dolari.
Dupa falimentul producatorului coreean de automobile, fabrica de la Craiova, alaturi de fabricile Daewoo din Polonia si Ucraina, nu au fost incluse in acordul de vanzare din toamna anului trecut a unor active ale Daewoo Motor catre General Motors si Korea Development Bank, care actioneaza in numele creditorilor Daewoo Motor. Nou infiintata companie GM Daewoo Auto & Technology Co. (GM DAT) a declarat ca nu este interesata pentru moment de fabrica de la Craiova. Statul roman detine 49% din actiunile Daewoo Automobile Romania prin intermediul APAPS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO