Companii

Vânzările de ciment ale Holcim au încetinit creşterea în T3

Autor: Andreea Mioara Neferu

10.11.2011, 00:00 81

Holcim România, unul dintre cei mai mari producători de ciment de pe piaţa locală, şi-a temperat avansul vânzărilor de ciment şi clincher în al treilea trimestru, anunţând că în primele nouă luni acestea au crescut cu 6,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În primul semestru Holcim România înregistrase un avans de 10,2% al vânzărilor în volum.

"În Europa de Est şi de Sud-Est sectorul construcţiilor a stagnat. Câteva proiecte de infrastuctură au avut un impact pozitiv asupra cererii, astfel că majoritatea companiilor din grup şi-au majorat livrările de ciment. Cea mai puternică creştere a vânzărilor în volum a fost obţinută în România şi Slovacia", se arată într-un raport al grupului elveţian.

Preţul cimentului pe piaţa locală a înregistrat o scădere de 1,9% în acelaşi interval, potrivit unui raport publicat astăzi de Holcim. Holcim România, principala companie prin care grupul elveţian este prezent pe piaţa locală, a încheiat anul 2010 cu afaceri de 196,4 mil. euro, în timp ce profitul net s-a ridicat la 7,9 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO