Companii

Vanzarile Ford accelereaza spre o crestere de 83% in septembrie

Vanzarile Ford accelereaza spre o crestere de 83% in septembrie

Vanzarile lui Mondeo au atins aproape 900 de unitati

17.10.2007, 13:11 12

Vanzarile Ford pe piata locala au avansat cu peste 59% in primele noua luni ale acestui an, la 14.632 de unitati, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, accelerand ritmul de crestere care la opt luni era de 56%.
La nivelul lunii septembrie, vanzarile Ford au atins nivelul de 1.984 de unitati, in crestere cu aproape 83% in comparatie cu acelasi interval din 2006.
Cel mai bine vandut model Ford in primele noua luni a fost Fiesta, cu 4.754 de unitati. In cadrul Salonului Auto de la Frankfurt de luna trecuta, Ford a prezentat conceptul Verve, care anunta viitoarea generatie a modelului Fiesta, care, potrivit analistilor de pe piata, ar putea fi asamblata la uzina de la Craiova.
Ford a prezentat in cadrul standului de la Salonul International Auto de la Bucuresti conceptul Iosis X, prezentat la editia precedenta a Salonului de la Paris, care anunta viitorul Kuga, SUV-ul ce va fi produs pentru piata europeana incepand cu 2008. Informatiile cu privire la cresterea vanzarilor Ford pe piata locala nu au fost furnizate, insa reprezentantii importatorului estimau o majorare a vanzarilor cu aproximativ 10 procente ca rezultat direct al evenimentului.
"Vanzarile estimate pentru acest an sunt de peste 18.000 de unitati. Daca ritmul de crestere este mentinut si in ultimele luni ale acestui an, vanzarile ar putea ajunge la 20.000 de unitati", a declarat anterior Catalin Gavra, director general al Romcar, importatorul Ford pe piata locala.
Ford Mondeo, noul model de clasa medie lansat pe piata locala a inregistrat de la lansarea sa, de la sfarsitul lunii iulie, pana la inceputul acestei saptamani vanzari de aproape 900 de unitati.
"Din momentul lansarii si pana in prezent s-au livrat 867 de modele Ford Mondeo, in timp ce alte 200 urmeaza a fi livrate in perioada imediat urmatoare", a declarat Laura Andreescu, director de marketing in cadrul Romcar.
Potrivit reprezentantilor Romcar, in momentul lansarii, stocul modelului Mondeo era de 1.100 de unitati, in timp ce la nivelul lunii septembrie a ajuns la aproximativ 500 de modele. Timpul de livrare al modelului de segment mediu este de una pana la trei saptamani daca este in stoc, dar poate creste la patru luni daca este configurat special de catre client.
Campania de promovare a noului Mondeo pe piata locala, a fost cea mai puternica pe care a organizat-o importatorul Ford in Romania.
"Cele trei campanii pentru promovarea noului Mondeo au reprezentat cea mai puternica promovare al unui model Ford pe piata locala de pana acum. Costurile implicate de catre aceasta campanie vor fi amortizate in aproximativ o luna, mai devreme decat se estimase initial", a spus Gavra.
Potrivit informatiilor reprezentantilor Romcar, campania de comunicare pentru noul model s-a ridicat la 500.000 de euro, valoarea reprezentand doar o parte din suma totala alocata de importatorul Ford pentru promovarea modelului Ford Mondeo. Reprezentantii companiei nu au precizat care este valoarea totala a investitiei in promovare.
Potrivit declaratiilor reprezentantilor APIA, piata auto din acest an va ajunge la 340.000 de autovehicule, din care 320.000 vor fi autoturisme.
Estimarile pentru anul in curs au fost recalculate pe fondul ritmului de crestere al pietei in prima parte a anului. In primele opt luni, ritmul de crestere al pietei a fost de aproximativ 25%, in timp ce importurile s-au apreciat cu 53,2%. In 2006, piata auto a fost de 256.414 de unitati. Potrivit presedintelui APIA, Brent Valmar, o crestere semnificativa a vanzarilor va fi consemnata in acest an la clasele compacta si medii, dar si la segmentul mic, ca urmare a aglomerarii accentuate din marile orase.
Clientii sunt dispusi, potrivit lui Valmar, sa cumpere, spre deosebire de anii anteriori, masini mici, de oras, fara sa faca insa rabat de la dotarile de securitate si confort.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO