Companii

Vânzările Sortilemn Gherla au scăzut cu 28% în semestrul I

Autor: Laurentiu Cotu

03.10.2010, 23:48 42

Compania Sortilemn din Gherla, unul dintre cei mai importanţifurnizori locali ai grupului suedez IKEA, a realizat în primulsemestru o cifră de afaceri 10 mil. euro, în scădere cu peste 28%faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cu toate că vânzările companiei au scăzut în prima parte a anului,conducerea Sortilemn mizează pe o cifră de afaceri totală în 2010de circa 25 mil. euro, valoare apropiată de cea realizată anultrecut, susţinută de extinderea portofoliului de clienţi.

"Am încheiat primul semestru cu afaceri totale de aproximativ 10mil. euro, în scădere faţă de perioada similară a anului trecut,când am realizat o cifră de afaceri de 14 mil. euro. Cu toateacestea, în prima jumătate a anului am reuşit să creştemportofoliul Sortilemn cu încă 10 clienţi şi să diversificăm gama dearticole cu 47 de noi produse finite", a declarat MichaelBrandhuber, manager general şi acţionar majoritar alSortilemn.

Sortilemn a anunţat recent că are în plan o investiţie de circa 6mil. euro în vederea construcţiei unei centrale de cogenerare pebază de biomasă. Potrivit oficialilor com­paniei, centrala vafunc­ţiona pe bază de deşeuri lem­noase, investiţia urmând să sedesfă­şoare într-un interval de aproximativ un an şi jumătate.Totodată, Sortilemn şi-a planificat pentru acest an investiţii de0,5 mil. euro în moder­nizarea fluxului tehnologic.
Compania este unul dintre fur­nizorii tradiţionali ai IKEA, anultrecut circa 70% din totalul producţiei Sorti­lemn fiindcontractată de con­cernul suedez. Anul trecut, compania a rea­lizato cifră de afaceri de aproximativ 25 mil. euro, principaliiproducători locali de mobilă fiind Mobexpert, Elvila, Italsofa,Staer sau Alprom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO