Companii

Vanzarile Terapia Ranbaxy au scazut cu 29% in T1

23.04.2008, 18:52 18

Vanzarile Terapia Ranbaxy, parte a grupului indian Ranbaxy, au scazut in primul trimestru cu 29%, la 26 milioane de dolari, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007, in urma incertitudinilor legate de reformele din sectorul sanatatii si reintroducerii prescrierii de branduri, in locul substantelor, potrivit datelor grupului.
Totusi, Ranbaxy considera ca renumele brandului companiei in Romania si capacitatea de promovare a acestuia ii vor permite sa beneficieze de pe urma reintroducerii, la 1 aprilie, a prescrierii de catre medici a marcilor de medicamente.
La nivelul Europei, inclusiv Romania, vanzarile Ranbaxy au scazut cu 11%, la 83 de milioane de dolari, fata de intervalul similar al anului trecut.
Ranbaxy a inregistrat in primul trimestru o crestere a vanzarilor la nivel de grup de 4%, la 16,23 miliarde de rupii
(409 milioane dolari), de la 15,64 miliarde rupii (355 milioane dolari), in urma cu un an.
Ranbaxy Laboratories, cel mai mare producator de medicamente din India, a preluat in luna martie 2006 de la fondul de investitii Advent International un pachet de actiuni reprezentand 96,7% din actiunile Terapia Cluj-Napoca, pentru 324 de milioane de dolari, in vederea extinderii activitatilor pe piata europeana.
Dupa achizitie, Romania a devenit cea de-a treia piata ca marime in cadrul grupului indian.
La jumatatea lunii februarie, Dragos Damian, fostul director executiv al Terapia Ranbaxy, a parasit compania, pentru ca ulterior, la 1 aprilie, sa preia conducerea operatiunilor Zentiva in Romania. Tot la inceputul lunii aprilie, publicatia indiana Economic Times anunta ca Terapia Ranbaxy ar putea vinde unitatile de productie detinute in Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO