Companii

Vartejul falimentelor se muta din retail in productie

10.02.2010, 23:07 71

Tot mai multi producatori din industria alimentara vor intraanul acesta in insolventa dupa ce in ultimul an au fost afectate inprincipal lanturile de magazine din retailul alimentar, este deparere George Frincu, presedintele producatorului de panificatieVel Pitar.

"Cred ca 2010 va fi mai dificil decat 2009, deoarece vor fi maimulte falimente decat in anul care a trecut. Se simte acest lucrudeoarece furnizorii nu mai accepta termene de plata mai lungi, iartot mai multi producatori isi scot la vanzare unitatile deproductie. In plus, sunt numeroase companii care din lipsa delichiditati inchid temporar productia", spune presedintele grupuluicu 12 fabrici de panificatie si 4.500 de angajati, detinut defondul de investitii american Broadhurst.

Marii producatori sunt deja asaltati de scrisori in care miciiantreprenori cer sa le preia afacerile, dupa doar prima luna aanului. "2010 va fi scadenta greselilor facute de manageri in aniide crestere economica", a adaugat seful de la Vel Pitar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO