Companii

Veniturile Howard Johnson au crescut cu 30% in T1

09.05.2008, 19:46 25

Hotelul Howard Johnson din Capitala, controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, a inregistrat in primele trei luni o ale anului o cifra de afaceri de 4,9 milioane de euro (18 mil. lei), in crestere de 30% comparativ cu perioada similara a anului trecut.
Pentru acest an reprezentantii hotelului vizeaza un rulaj de peste 16 mil. euro.
Evolutia din T1 este un record pe piata actuala de cinci stele din Capitala, care nu a suferit schimbari majore in ultimii ani. Unitatile hoteliere de lux au crescut in ultimii doi ani intre 5% si 15%, mentinandu-si gradele de ocupare ridicate din timpul saptamanii, in timp ce numarul de clienti din week-end abia acopera 20% din capacitatea hotelului. Pe piata de cinci stele sunt active hotelurile JW Marriott, Ath?n?e Palace Hilton, Howard Johnson, Intercontinental, Crowne Plaza, Casa Capsa sau Carol Parc.
"Trendul ascendent se explica printr-o politica tarifara revizuita si adaptata pietei concurentiale actuale, dar si printr-o promovare si o pozitionare mai "agresiva" pe segmentul de cinci stele. In plus, Bucurestiul a devenit si o destinatie foarte atractiva pentru companiile care organizeaza intalniri, reuniuni, conferinte si targuri", a spus Gratiela Badicu, directorul de vanzari si marketing al hotelului.
Tariful mediu net pe camera a fost in primul trimestru de 140 de euro, cu 15% mai mult decat in aceeasi perioada a anului 2007, in timp ce gradul de ocupare s-a mentinut la acelasi nivel.
Reprezentantii companiei anuntau la inceputul anului o majorare a tarifelor de circa 10%, pentru a tine pasul cu inflatia si cu tendintele din acest domeniu. Aceasta decizie nu a fost singulara pe piata de cinci stele, atat reprezentantii Hilton, cat si ai Crowne Plaza luand in considerare scumpiri.
Howard Johnson a inregistrat anul trecut afaceri de 15 mil. euro, in crestere cu 12% in comparatie cu 2006, rezultate care il plaseaza pe unul dintre primele cinci locuri pe piata. Hotelul Howard Johnson a fost deschis in anul 2004, in locul fostului hotel Dorobanti si dispune de o capacitate totala de 285 de camere. Hotelul se afla in proprietatea companiei Grand Plaza, controlata de Popoviciu, cunoscut mai ales prin proiectele sale imobiliare de anvergura, precum zona comerciala Baneasa, o investitie de doua miliarde de euro.
Popoviciu este insa si cel mai mare proprietar de hoteluri din Capitala, detinand circa 1.000 de camere prin hotelurile Best Western Parc si Ramada Plaza, clasificate la patru stele, respectiv Howard Johnoson de cinci stele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO