Companii

Video ZF Live. Alexandra Predeanu, ICAP: Doar 4% din companii din România au o probabilitate minimă de intrare în insolvenţă sau faliment

Autor: Roxana Rosu

15.03.2016, 18:45 471

Doar 4% din companiile active din România au o probabilitate de intrare în insolvenţă sau faliment minimă, de sub 1%, în timp ce 43% aparţin unei clase cu risc de default important, potrivit analizelor realizate de firma ICAP.

„Din totalul companiilor înregistrate în România, doar 400.000 au activitate reală, iar dintre acestea 43% sunt incluse într-o clasă de risc cu probabilitate de default de 14%. Deci 14 din 100 de companii din această clasă vor intra în insolvenţă. În categoria de firme «sănătoase», cu risc sub 1%, sunt doar 4% din companii“, a declarat la ZF Live Alexandra Predeanu, director general al ICAP România.

În general, gradul de îndatorare al unei companii se situează pe la 50%, datorii vs. active, peste 80% prezentând riscuri majore, în timp ce 30% arată că firma este reticentă să îşi crească businessul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO