Companii

Videoconferinţa ZF Economia verde. Daniel Mischie, City Grill: Un ghid de bune practici pentru combaterea risipei alimentare, elaborat de ANPC, ar ajuta mult industria de restaurante

Daniel Mischie, CEO City Grill: Porţiile sunt gândite în aşa fel încât puţine sunt cazurile în care rămâne ceva în farfurie. De asemenea, mâncarea luată la pachet a devenit ceva comun.

Daniel Mischie, CEO City Grill: Porţiile sunt gândite în aşa fel încât puţine sunt cazurile în care rămâne ceva în farfurie. De asemenea, mâncarea luată la pachet a devenit ceva comun.

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Alexandra Matei

26.03.2022, 10:44 84

♦ Pentru a îmbunătăţi managementul stocurilor şi a eficientiza gestionarea materiilor prime, grupul City Grill construieşte, cu o finanţare bancară, un depozit, o platformă logistică şi o bucătărie centrală.

Industria restaurantelor ar avea nevoie de un ghid de bune practici privind risipa alimentară, este de părere Daniel Mischie, CEO al reţelei de restau­rante City Grill.

„În sectorul res­tau­ran­telor, există o ru­­bri­că de deprecieri ca­re variază între 0,5% şi 1% din total cifră de afaceri. Ţinând cont că noi esti­măm industria de restau­ran­te un­deva la 3 miliarde de euro cifră de afaceri, rezultă că aceste pierderi pro­­babil că sunt cuprinse între 20 şi 30 de milioane de euro anual. Ar fi foarte bi­ne dacă s-ar face un ghid de bune prac­tici pentru combaterea risipei ali­men­tare, ela­borat de ANPC (Auto­ri­tatea Naţio­na­lă pentru Protecţia Con­su­mato­rilor – n. red.) şi care să vizeze pro­ce­durile din restaurant. Ar ajuta foarte mult“, a spus Daniel Mischie la videoconferinţa ZF Economia verde dedicată risipei alimentare.

În cadrul City Grill, una dintre stra­te­giile pentru reducerea risipei alimentare este cea de menu engi­ne­ering, adică gestionarea resurselor astfel încât pierderile să fie cât mai reduse şi deşeurile - cât mai puţine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO