Companii

Vinexpert va ajunge la 5 mil. euro din retailul de vin pana in 2010

Vinexpert va ajunge la 5 mil. euro din retailul de vin pana in 2010

100.000 euro, investitia intr-un magazin de vin

16.11.2007, 18:21 22

Vinexpert, cel mai important retailer de vin de pe piata locala, vizeaza atingerea pragului de 5 mil. euro cifra de afaceri in urmatorii trei ani, comparativ cu nivelul de 0,9 mil. euro raportat anul trecut.
"Vom incheia acest an cu afaceri de 1,5 milioane de euro, iar pentru 2008 avem planificat un buget de 3 milioane de euro. Vom miza foarte mult pe dezvoltarea evinoteca.ro. (magazin online de vinuri - n. red.), dar si pe dezvoltarea retelei de retail", a spus Catalin Paduraru, actionarul Vinexpert.
Compania detine trei magazine in prezent in Bucuresti si unul in Brasov, iar planurile de dezvoltare vizeaza deschiderea a inca trei unitati in 2008. Catalin Paduraru, fost actionar al unui distribuitor de vinuri, a decis sa iasa din acest business, in prezent retailul fiind singurul sau proiect.
"Pot lua in calcul un exit in urmatorii zece ani, insa acest lucru se poate realiza si in etape. Exista intotdeauna posibilitatea intrarii unui fond de investitii, cresterea afacerii si apoi valorificarea sa catre un operator similar din Vest", a explicat Catalin Paduraru.
Reprezentatul Vinexpert este de parere ca la acest moment piata nu are maturitatea necesara pentru a fi atractiva jucatorilor mari de profil din Vest.
"La vin statisticile sunt proaste. Consumul de vin imbuteliat este de 3-4 litri pe cap de locuitor, in timp ce in alte state acesta este de zeci de ori mai mare. Estimez ca va fi nevoie de o crestere fantastica la consumul de vin in urmatorii ani pentru a recupera din decalaj. Si retailul va creste si se va segmenta foarte mult", spune Catalin Paduraru.
Afacerile cu magazine specializate de vin sunt abia la inceput de drum, putini fiind cei care s-au incumetat sa demareze un astfel de business. Abia cand consumul de vin se va apropia de media europeana, piata locala va fi atractiva pentru investitorii strategici. In ultimele luni, doi retaileri de vin, Depozitul de Vinuri si Vinlux, pozitionati pe segmentul superior de pret, au inchis magazinele din Bucuresti.
"Piata va creste pe toate segmentele. Vinurile romanesti cu preturi medii spre joase vor fi inlocuite de cele din import datorita preturilor mai reduse. Romania va deveni una dintre pietele de desfacere", a spus Paduraru.
El spune ca in ceea ce priveste Vinexpert, aceasta este o perioada frumoasa de dezvoltare, in special in vestul tarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO