Companii

Vinurile Lacerta, aduse pe piaţă cu investiţii de 6 mil. euro

Autor: Ioana David

24.02.2011, 17:04 71

Mai mulţi investitori austrieci şi unul german au investit 6mil. euro în lansarea pe piaţă a nouă sortimente de vin sub brandulLacerta, pentru care au îmbuteliat 46.000 de sticle. Investiţiileau fost susţinute atât din fonduri proprii ale acţionarilor cât şidin fonduri europene. Compania operează 82 de hectare situate înFinteşti (judeţul Buzău), iar în cramă se pot procesa anual 540.000de kilograme de struguri.

"Deşi tradiţional românii consumă sortimente dulci sau demi-dulci,tendinţele indică o creştere a cererii pentru vinuri sec (...) Prinprodusele Lacerta dorim să atingem un segment premium deconsumatori", a spus Walter Friedl, reprezentantul grupului deproprietari al Lacerta Winery. Friedl a fost anterior corporatebusiness manager al companiei de asigurări Uniqa şI consiliercomercial al Ambasadei Austriei la Bucureşti. Preţul vinurilorLacerta variază între 49 şi 79 de lei. La un preţ mediu de 64 delei, vânzările celor 46.000 de sticle ar reprezenta aproape 3 mil.lei (700.000 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO