Companii

Vlad Gliga a studiat în SUA şi Danemarca, dar s-a întors în România să deschidă un hub pentru start-up-urile româneşti. Investiţia de început a fost de 100.000 de euro

Vlad Gliga a studiat în SUA şi Danemarca, dar s-a...

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.11.2018, 00:06 1228

Rubik Hub organizează în perioada 23-25 noiembrie Startup Spiner Makeathon, un program care are ca scop să aducă la un loc start-up-uri, acceleratoare şi investitori.

După ce a locuit, muncit şi învăţat în Statele Unite ale Americii şi Danemarca, Vlad Gliga s-a întors în ţară şi a înfiinţat start-up-ul Rubik Hub, primul spaţiu de coworking (spaţiu de birouri deschis pentru oameni de business, creat ca alternativă la birourile tradiţionale) dedicat antreprenorilor din Piatra-Neamţ, printr-o investiţie de 100.000 de euro, a spus pentru ZF Vlad Gliga, fondatorul proiectului.

Hub-ul este în Piatra-Neamţ, într-un spaţiu oferit cu titlu gratuit pentru o perioadă de 10 ani de Primăria Piatra-Neamţ. Acesta a fost reamenajat cu un buget de 100.000 de euro, bani proveniţi din sponsorizări, plus donaţii în produse de la diverşi parteneri locali sau naţionali. Spaţiul, un fost restaurant dezafectat, a fost complet refăcut la interior si adaptat nevoilor şi cerinţelor unui spaţiu modern de coworking“, a spus Vlad Gliga, CEO al Rubik Hub. Rubik Hub a luat naştere în luna mai a anului trecut, după aproape doi ani în care fondatorul proiectului, împreună cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR N-E) au studiat piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO