Companii

Walter Tosto investeşte 30 milioane euro în fabrica FECNE Bucureşti

Walter Tosto investeşte 30 milioane euro în fabrica FECNE Bucureşti

Autor: Carol Dan

03.07.2012, 00:00 1260

Producătorul italian de echipamente industriale pentru sectorul de petrol şi gaze Walter Tosto, care a preluat fabrica Fabrica de Echipamente şi Componente Nuclearo-Energetice (FECNE) Bucureşti la începutul anului, va investi în companie circa 30 de milioane de euro.

"«Proiectul FECNE», pe lângă valoarea de achiziţie, de şapte milioane de euro, va beneficia şi de un plan de investiţii în valoare de 30 de milioane de euro, destinate în special inovării şi formării profesionale", a anunţat compania Walter Tosto.

Firma a preluat FECNE la începutul anului de la producătorul şi furnizorul de energie Romenergo. FECNE a fost cumpărată în 1998 de grupul norvegian Kvaerner şi preluată în 2002 de compania Nuclearmontaj din Grupul Energetic Tender, controlat de omul de afaceri Ovidiu Tender.

În 2006 FECNE a intrat în reorganizare şi lichidare judiciară, iar în 2011 a fost achiziţionată de Romenergo. Compania italiană fost înfiinţată în 1960 de omul de afaceri italian Walter Tosto şi este condusă în prezent de copiii fondatorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO