Companii

Wizz Air şi-a majorat traficul cu peste 30% în semestrul I

Wizz Air şi-a majorat traficul cu peste 30% în semestrul I
07.07.2010, 23:13 36

Compania aeriană ungară low-cost Wizz Air a transportat înprimele şase luni ale anului 917.000 de pasageri, mai mult cu 31,4%faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit oficialilorcompaniei.

"Avioanele au zburat cu un grad de ocupare de 84%, indicator ceva creşte în lunile iulie şi august la 88%", a declarat NatasaKazmer, director corporate communication şi public affairs la WizzAir.

Această creştere a traficului de pasageri se explică prinintroducerea de noi rute, creşterea frecvenţelor de operare şi acapacităţii de zbor prin alocarea a două aeronave Airbus A 320bazelor din Bucureşti şi Cluj-Napoca. "Anul acesta am lansat noirute din Bucureşti spre Pisa, Torino, Zaragoza, Dusseldorf. Deasemenea, şi din Cluj se operează pe aceste destinaţii, dar şi peAlicante şi Palma din Mallorca. Mai mult, din Timişoara am lansatnoi zboruri către Bologna", a declarat Natasa Kazmer. Potrivitestimărilor ZF, cifra de afaceri a companiei se ridică la peste 100mil. euro.

Operatorul ungar low-cost Wizz Air estimează că anul acesta vatransporta două milioane de pasageri, mai mult cu 21% faţă de anulanterior.

Wizz Air este compania aeriană low-cost cu capital străin care aavut cea mai accelerată evoluţie de pe piaţa locală în ultimiipatru ani, pe care mai operează GermanWings şi easyJet, dar şioperatorul cu capital românesc Blue Air, principalul concurent alcompaniei ungare.

Compania ungară înfiinţată de Jôzsef Váradi, un fost executiv alcompaniei ungare de stat Malev, şi-a bazat strategia peintroducerea de curse pe destinaţiile din străinătate, în caremuncesc românii, fără a opera pe curse interne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO