Companii

ZF Health & Pharma. Mihai Fugarevici, managerul general al Stada România: Să ai o parte din producţie în România înseamnă securizarea aprovizionării ţării cu medicamente. Grupul farmaceutic Stada a anunţat la începutul lui 2022 că va construi o fabrică de la zero de producţie de medicamente. Investiţia va depăşi 50 mil. euro

Mihai Fugarevici, managerul general al Stada România: Competiţia ne ajută, atâta timp cât producţia şi costul de producţie rămân sustenabile trebuie să facem eforturi să ridicăm veniturile angajaţilor.

Mihai Fugarevici, managerul general al Stada România: Competiţia ne ajută, atâta timp cât producţia şi costul de producţie rămân sustenabile trebuie să facem eforturi să ridicăm veniturile angajaţilor.

Autor: Georgiana Mihalache, Alexandra Cepăreanu

10.10.2022, 18:00 198

Mihai Fugarevici, general ma­nager al Stada România, a atras a­tenţia a­supra importanţei indus­tri­ei producătoare de medica­men­te pen­tru o ţară, mai ales în con­texte sani­tare cum a fost cel al pan­demiei, de exem­plu, când gra­niţe­le au fost închi­se, iar nevoia de medi­camen­te a fost semni­fi­cativă. Stada constru­ieşte o fabrică de medica­men­te în România, care va fi gata în 2024, după o inves­tiţie de peste 50 mil. euro.

Fabrica de medicamente dezvol­ta­tă de Stada România, subsidiara grupului german cu acelaşi nume, în localitatea Turda, în urma unei inves­tiţii de 50 mil. euro, va fi funcţională în 2024 şi va înregistra un număr de 400 de angajaţi în 2025, a spus Mihai Fugarevici, general manager al STADA România, în cadrul confe­rin­ţei ZF Health & Pharma Summit ’22.

„În cadrul fabricii vor lucra în 2025 peste 400 de angajaţi. O bună parte din ei, probabil pes­te 30% vor fi anga­jaţi cu studii supe­ri­oare. Cred că vom avea un punct de interes în care vom putea spune că am deschis drumul că­tre investiţiile în indus­tria farma locală pentru compa­ni­i­le din alte ţări. Farma este o industrie stra­tegică. Să ai o parte din producţie în România înseamnă securizarea apro­vizionării ţării cu medicamente“, a spus Mihai Fugarevici în cadrul con­­­ferinţei ZF Health & Pharma, orga­ni­za­tă de Ziarul Financiar.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO