Companii

Zile mai bune pentru leu

09.05.2005, 20:09 7

Leul ar putea sa continue sa se aprecieze in zilele urmatoare, dupa ce vineri a inregistrat o intarire usoara fata de euro, stergand pierderile din sedintele precedente.

Banca Nationala a calculat vineri un curs de 36.191 de lei pentru un euro, cu 110 lei mai putin decat in ziua precedenta. Dolarul a pierdut 37 de lei, fiind evaluat de banca centrala la 27.946 de lei.

Pe piata valutara interbancara cotatiile au coborat usor, cu aproximativ 100 de lei, pana spre 36.150 de lei/euro, insa in conditiile in care volumele tranzactionate au fost reduse.

ãCotatiile au coborat usor pe piata, in contextul in care a fost un interes mai mare de vanzare din partea clientilor. Volumele tranzactionate au fost insa mai reduse decat in zilele precedente. Ma astept ca miscarea de apreciere a leului sa continue si in zilele urmatoare?'', a comentat un dealer.

Piata a inregistrat joi un deficit de 13 milioane de euro, pe fondul unor vanzari catre clienti de 108 mil. euro. Volumul total al operatiunilor interbancare a fost de 103 mil. euro, in crestere usoara fata de zilele precedente.

Pe piata de la Sibiu contractele futures leu/euro cu scadenta in iunie au fost tranzactionate in cotatii de 36.175 de lei pentru un euro, in crestere usoara fata de inceputul saptamanii. Jucatorii se asteapta la o apreciere mai vizibila a leului, dupa ce cursul oficial a fost stabil in ultima luna.

Pe pietele internationale cotatiile au coborat vineri pana la 1,2822 $ pentru un euro, dupa ce au fost publicate date care indicau o intensificare a ritmului de crestere a numarului de locuri de munca nou-create in economia americana. Aceste date se adauga la recenta majorare a dobanzii de interventie a Bancii Centrale a Statelor Unite pana la 3% pe an, dolarul avand astfel perspective de intarire in continuare.

Dobanzile la depozitele pe o zi au oscilat intre 6% si 8% pe an, in conditiile in care banca centrala nu a intervenit pe piata monetara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO