Companii

Zumtobel, vanzari de 30 mil. euro

31.08.2006, 19:32 67

Compania International Lighting Technology, reprezentanta din Romania a grupului austriac Zumtobel - lider mondial in productia de corpuri de iluminat, estimeaza vanzari anuale de aproximativ 30 de milioane de euro incepand de anul viitor.
Compania va incepe productia in luna octombrie in Zona Libera Curtici Arad, unde a investit 15 mil. euro intr-o fabrica.
Potrivit oficialilor International Lighting, pentru inceput toata productia realizata in Romania va fi destinata pietei externe. "Vrem insa ca in cel mult doi ani sa dezvoltam in locatia din Arad si produse specifice pietei interne, deoarece pe piata din Romania exista deja companii care distribuie produsele noastre", a declarat pentru ZF Transilvania Minel Ciurea, director executiv International Lighting Technology. Acesta a mai spus ca pana la sfarsitul anului la fabrica din Arad vor lucra aproximativ 180 de oameni, urmand ca pana in 2009, numarul angajatilor sa ajunga la 400 de oameni.
Compania austriaca a concesionat un teren de 5 hectare, pe o perioada de 73 de ani, fabrica avand initial o suprafata de doua hectare. Potrivit reprezentantilor firmei, alegerea zonei Arad a fost determinata de apropierea de granita vestica, dar si de facilitatile de infrastructura oferite de locatie. Cu facilitati de productie in Europa, America de Nord, Australia si Asia si cu centre de vanzare si consultanta in aproape 100 de tari, grupul Zumtobel este unul dintre principalii jucatori din industria iluminatului. Grupul are sediul central in Dornbirn, Austria, si include doua subgrupuri: Zumtobel Lighting Group si TridonicAtco Group, in cadrul caruia se produc componentele pentru corpuri de iluminat.
In 2004, Zumtobel a inceput sa produca in China, iar ca urmare a cresterilor aparute pe pietele asiatice, grupul a decis sa realizeze investitii similare in Europa de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO