Constructii & Imobiliare

Industria extractivă şi cea prelucrătoare au tras în jos afacerile din industrie în luna iunie

Industria extractivă şi cea prelucrătoare au tras în...

Autor: Ana Maria Petcana

07.08.2014, 10:42 180

Scăderea faţă de luna mai a fost cauzată de reducerile din industria extractivă (-2,9%) şi din industria prelucrătoare (-1,5%), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat scăderi în industria energetică (-9,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-1,5%), industria bunurilor intermediare (-1,1%), industria bunurilor de capital (-0,7%) şi industria bunurilor de uz curent (-0,1%).

Comparativ cu iunie 2013, cifra de afaceri din industrie a crescut datorită evoluţiei pozitive din industria extractivǎ (+18%) şi din industria prelucrătoare (+6,4%).

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în toate sectoarele. Astfel, industria bunurilor de folosinţă îndelungată a avut un avans de 15,3%, industria bunurilor intermediare de 9,3%, industria energetică de 7,7%, industria bunurilor de capital de 7,2% şi industria bunurilor de uz curent de 1,1%.

La nivelul primelor şase luni, cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu datorită creşterii industriei prelucrătoare (+10,8%) şi industriei extractive (+10%).

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în toate sectoarele: industria energetică (+30,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+12,9%), industria bunurilor intermediare (+10%), industria bunurilor de capital (+9,8%) şi industria bunurilor de uz curent (+6,3%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO