Constructii & Imobiliare

Birourile anului 2014: cele mai mari clădiri vor fi livrate în jumătatea sudică a Bucureştiului

Birourile anului 2014: cele mai mari clădiri vor fi livrate în jumătatea sudică a Bucureştiului

Birourile anului 2014: cele mai mari clădiri vor fi livrate în jumătatea sudică a Bucureştiului

Autor: Cristi Moga

07.01.2014, 00:07 393
Cele mai mari trei proiecte de birouri care vor fi livrate anul acesta în Bucureşti sunt situate în jumătatea sudică a oraşului, ocolită până în prezent de dezvoltatori, ţinând cont că aproximativ 80% din stocul actual de birouri de circa două milioane de metri pătraţi este concentrat în zona centrală şi în cea de nord a Capitalei.
 
Cele trei proiecte sunt Green Gate, construit lângă Piaţa Chirigiu, clădirile doi şi trei ale par­cului de afaceri AFI Bu­siness Park de lângă mallul AFI Palace Cotroceni, precum şi imobilul City Offices, realizat prin reconversia fostului centru comercial City Mall.
 
Aceste proiecte vor livra în piaţă spaţii de birouri cu o suprafaţă de aproape 80.000 de metri pătraţi, în condiţiile în care livrările de birouri din acest an sunt estimate de consultanţi la circa 120.000 – 130.000 mp.
 
Dezvoltarea de birouri şi în alte zone ale Capitalei poate fi considerată o veste bună pentru traficul din oraş, ţinând cont că zona centrală şi polurile importante de birouri – Piaţa Victoriei, Floreasca - Barbu Văcărescu şi Pipera – sunt deja aproape sufocate de maşini dimineaţa, precum şi în intervalul 17.00 – 19.00, când majoritatea angajaţilor pleacă spre casă.
 
„Bucureştiul are acest dezechilibru, cu oamenii care locuiesc în special în est, sud şi vest şi lucrează preponderent în nordul oraşului, ceea ce înseamnă coloane de trafic dimineaţa către nord şi seara spre centrul şi restul oraşului“, afirmă Gijs Klomp, directorul firmei de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle. „De aceea, consider că este sănătoasă din punct de vedere urbanistic dezvoltarea şi a altor zone de birouri, cum se întâmplă de altfel şi în alte oraşe mari, iar companii de IT sau servicii de call center îşi pot stabili sediul şi în vestul sau sudul oraşului“, a mai spus Klomp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO