ZF 24

Blue Air: Vrem sa ducem clientii de la Cluj la Bucuresti mai ieftin decat cu masina

Blue Air: Vrem sa ducem clientii de la Cluj la Bucuresti mai ieftin decat cu masina
28.07.2009, 14:55 26

Compania aeriana Blue Air, controlata de omul de afaceri Nelu Iordache, a lansat doua noi zboruri interne, din Cluj catre Bucuresti si Suceava. Blue Air a inceput din data de 15 iulie 2009 operarea a doua curse externe din Cluj-Napoca spre Venetia si Viena cu escala in Suceava. Potrivit reprezentantilor companiei aeriene aceste noi rute se incadreaza in planul de marire a flotei demarat de Blue Air in ultimul an.

„Compania Blue Air a introdus numai in aceasta vara 20 de noi rute, venind astfel in intampinarea cerintelor de mobilitate ale calatorilor. Clientii nostrii sunt dinamici si nu pot ajunge la Bucuresti in conditii optime cu autoturismul datorita infrastructurii deficitare. Noi le oferim o calatorie rapida, scurtand astfel orele pierdute in trafic. Un simplu calcul arata ca un drum cu masina proprie ar costa in medie 61 de euro cu o durata de cinci ore, in timp ce cu avionul costul porneste de la aproximativ 48 de euro cu durata de o ora”, a declarat pentru ZF Transilvania Adrian Ionascu, directorul general Blue Air. Cursa Cluj-Napoca-Bucuresti va avea o frecventa de cinci zboruri pe saptamana, cu retur, iar pretul unui billet va porni de la 171 de lei, pentru o cursa, fara a fi inclusa taxa de bagaje.

Compania Blue Air a anuntat ca intentioneaza sa construiasca si un nou terminal la aeroportul Baneasa din Bucuresti, investitia ridicandu-se la aproximativ 10 mil. de euro. Blue Air a semnat si un contract cu Posta Romana, prin care operatorul aerian a fost desemnat transportatorul oficial al companiei.

In afara de dezvoltarea de noi rute, 20 de curse in orarul de vara 2009, compania Blue Air investeste si in marirea flotei, astfel ca operatorul aerian a semnat in 2008 un contract de achzitionare pentru cinci avioane Boeing 737 Next Generation, trei fiind seria 900 ER, iar doua seria 800 ce urmeaza a fi livrate in urmatorii 4 ani.

La contractul existent, compania Blue Air se afla in negocieri cu compania Boeing pentru achizitionarea a inca 10 aeronave Boeing 737 Next Generation la care se adauga 5 optiuni suplimentare. Investitia totala, la valoarea de catalog, pe care compania Blue Air urmeaza sa o faca in urma finalizarii negocierii in curs, va fi de peste 1 miliard de dolari.

Blue Air este prima companie de smart flying cu capital 100% privat romanesc. Compania este autorizata sa efectueze zboruri regulate interne si internationale de pasageri, zboruri de tip charter la cerere si transporturi cargo. Flota companiei este constituita in prezent din 9 aeronave Boeing 737 (trei aeronave seria 737–300, doua aeronave seria 737–400, o aeronava seria 737-500 si trei aeronave 737–800 Next Generation, cu capacitati intre 126 si 189 de locuri.

Pe parcursul anului 2008, peste 1.110.000 de pasageri au zburat cu Blue Air, iar pentru acest an, Blue Air estimeaza un total de 1.700.000 de calatori. In ceea ce priveste indicatorii economici, Blue Air a inregistrat o cifra de afaceri de peste 124 mil. euro in 2008 si estimeaza pentru acest an vanzari totale de 170 mil. euro.

’’Anul trecut a fost un an extrem de benefic pentru Blue Air, compania castigand o serie de contracte extrem de importante. Cel mai important este contractul de concesiune, semnat pe o perioada de 34 de ani pentru aeroportul din Bacau, conform caruia Blue Air va investi in total 45 de milioane de euro in dezvoltarea infrastructurii, realizarea pistei de decolare-aterizare, extinderea platformelor in vederea asigurarii spatiilor de parcare si operare la sol a aeronavelor dar si realizarea unui nou terminal’’, a spus Adrian Ionascu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO