Constructii & Imobiliare

Centrele comerciale din sectoarele 2 şi 3 aduc 7 mil. euro la bugetul local, dar primăriile profită de investitori pentru a moderniza infrastructura

Centrele comerciale din sectoarele 2 şi 3 aduc 7 mil....

Autor: Bogdan Alecu

02.11.2016, 15:52 439

Odată cu deschiderea noului Veranda Mall de la Obor, care are o suprafaţă închiriabilă de 30.000 mp, sectoarele 2 şi 3 au ajuns să deţină 40% din stocul de centre comerciale moderne ale Capitalei, în contextul în care cele două sectoare au puţin peste 38% din populaţia Bucureştiului. Totodată, centrele comerciale aduc contribuţii majore la bugetul local, în contextul în care tot aceştia investesc şi în domeniul public. Anul trecut în sectorul 2 al Capitalei s-a mai deschis şi Mega Mall, cu o suprafaţă comercială de 72.000 mp realizat în urma unei investiţii de 165 mil. euro.

“Dacă se ia în considerare un procent maximal de 1,3% pentru taxa pe construcţii, rezultă pentru sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei o contribuţie cuprinsă între 7 şi 8 milioane de euro anual. Sunt contribuţiile cele mai mari din Bucureşti, având în vedere că aceste două sectoare sunt cele mai aglomerate din punct de vedere al stocului de retail”, a declarat Raluca Buciuc, Associate Director Valuation Services and  Hospitality Advisory Services în cadrul Colliers International.

Într-un interviu acordat ZF, Andrei Pogonaru, reprezentantul acţionarului în cadrul companiei Veranda Obor care operează centrul comercial,  spune că în ceea ce priveşte infrastructura, mallul a creat 1.200 de noi locuri de parcare într-o zonă în care maşinile parcate ilegal reprezentau o problemă iar compania a investit deja în extinderea străzii Ziduri Moşi pe care este amplasat centrul comercial.

„Noi am creat şi locurile de parcare aici. Extinderea străzii Ziduri Moşi este deja în planul primăriei de ceva vreme, iar noi ne legăm prin această extindere. Mi se pare just că noi să facem primul pas şi să îndeplinim viziunea urbanistică generală în zonă. Noi încurajăm oamenii să vină la noi să parcheze şi să meargă la piaţă vizavi. Parcarea este o ancoră şi este gratuită. Noi ne considerăm complementari zonei Obor”, a spus Andrei Pogonaru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO