Constructii & Imobiliare

Cum şi în ce ar investi în 2014 consultanţii imobiliari 1 milion de euro pentru cel mai bun randament

Cum şi în ce ar investi în 2014 consultanţii imobiliari 1 milion de euro pentru cel mai bun randament

Cum şi în ce ar investi în 2014 consultanţii imobiliari 1 milion de euro pentru cel mai bun randament

Autor: Cristi Moga

20.01.2014, 00:08 781
Piaţa de birouri pare în prezent cea mai atractivă, dar şi sectorul rezidenţial sau cel al spaţiilor comerciale pot aduce randamente de peste 10% pe an, consideră consultanţii imobiliari din piaţa locală. După un model din Financial Times, ZF a adresat următoarea întrebare către zece dintre cei mai importanţi consultanţi imobiliari din piaţa locală: „Dacă aţi avea un milion de euro la dispoziţie pe care ar trebui să îl investiţi anul acesta în piaţa imobiliară locală, cum şi în ce aţi plasa banii pentru a avea cel mai bun randament pe termen mediu, în următorii 5-7 ani?“. Din opiniile furnizate de nouă consultanţi randamentele oferite în prezent de piaţa imobiliară sunt mult mai ridicate decât dobânzile la depozite, dar şi riscurile sunt pe măsură.
 
Valentin Ilie, CEO al Coldwell Banker Affiliates of Romania
 
„Dacă aş avea un milion de euro pe care ar trebui să îl investesc anul acesta în piaţa imobiliară aş alege un plasament în distressed assets deoarece oferă un randament mai bun şi acest segment reprezintă principala noastră arie de expertiză, e ceea ce ştim să facem cel mai bine, să administrăm şi să valorificăm proiecte aflate în dificultate financiară.
 
Nu există o formulă generală pentru a face diferenţa între două tipuri de proiecte distressed; ar putea fi un teren sau o clădire mică de birouri, o vilă sau un pachet de locuinţe. La fel, nu se poate diferenţia, în general, investiţia într-un activ distressed pentru a dezvolta ceva ulterior sau plasamentul pentru o revânzare ulterioară şi reinvestirea sumei rezultate. 
 
Poate fi un teren bun care prezintă o reală oportunitate de investiţie şi care să aibă un cost de 500.000 de euro, restul de bani reprezintă capital social propriu pe care îl investeşti în dezvoltare, obţii o finanţare, în trepte, de un milion de euro, iar la final proiectul poate valora trei milioane de euro. La fel, în funcţie de oportunităţi, terenul respectiv poate avea o situaţie juridică complicată, rezolvi aceste probleme, proiectezi ceva şi poţi vinde proiectul fără a îl dezvolta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO