Constructii & Imobiliare

Decizie surpriză: Dezvoltatorul imobiliar Impact vrea să intre pe piaţa serviciilor financiare pentru a oferi clienţilor săi soluţii de finanţare

Decizie surpriză: Dezvoltatorul imobiliar Impact vrea...

Autor: Cristina Bellu

16.06.2017, 12:03 1882

Dezvoltatorul imobiliar Impact De­veloper (IMP), com­panie listată pe segmentul principal de tranzac­ţionare, vrea să intre pe piaţa serviciilor financiare odată cu înfiinţarea societăţii Impact Finance&Developments, în scopul de a oferi clienţilor săi noi soluţii de finanţare.

“Consiliul de Administraţie al Societăţii a decis in baza Hotararii Adunarii Generale Extraordinare a Acţionarilor ce a avut loc in data de 30.01.2017, înfiinţarea societăţii Impact Finance&Developments  cu detinere majoritara de catre Impact, având ca obiect principal de activitate activităţi auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activităţi de asigurări şi fonduri de pensii, Societatea a fost înfiinţată de către Impact în scopul de a oferi clienţilor săi cele mai bune soluţii de finanţare.”, se specifică într-un document al companiei.

Impact Developer este deţinută în proporţie de 49,48% de Gheorghe Iaciu, în vreme ce Adrian Andrici are un pachet de acţiuni reprezentand 15,24% din capitalul social, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe bursa bucureşteană.

Compania are 207,8 mil. lei capitalizare, iar vineri preţul unei acţiuni era de 0,766 lei, în urcare cu 2,41% faţă de şedinţa pre­cedentă.

În 2016 dezvoltatorul imobiliar a avut un profit net de 29 mil. lei, în scădere cu 4,5% faţă de anul precedent. Veniturile operaţionale au crescut cu 30%, la 152 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO