Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar Zacaria extinde parcul industrial din Oradea cu peste 6.300 de metri pătraţi

Dezvoltatorul imobiliar Zacaria extinde parcul industrial...

Autor: Cristina Bellu

01.11.2017, 12:52 438

Compania imobiliară Zacaria, care deţine un portofoliu de aproximativ 300.000 de metri pătraţi de spaţii industriale şi birouri în mai multe oraşe din ţară, extinde proiectul Western Industrial Park din Oradea cu peste 6.300 de metri pătraţi, suprafaţa totală a parcului urmând să ajungă astfel la peste 25.000 de metri pătraţi până în primăvara anului viitor.

Potrivit dezvoltatorului, beneficiarul extinderii este un investitor german din industria componentelor electrice şi electronice care îşi va deschide pentru prima dată o filială în România.

“Am decis extinderea acestui parc în urma semnării unui contract de închiriere cu un investitor străin, care îşi deschide pentru prima dată o filială în România. (...) Proiectul este unul de tip build-to-suit, astfel întreaga facilitate va fi modelată după cerinţele şi nevoile clientului.”, explică Emilia Ţepeş, director naţional de vânzări Zacaria.

Clădirea va cuprinde aproximativ 5.000 de metri pătraţi cu destinaţia producţie şi depozitare şi 1.300 de metri pătraţi pentru spaţii de birouri. Lucrările de construcţie au demarat din această toamnă, termenul de predare fiind martie, 2018.  

Western Industrial Park este localizat în zona industrială de vest a oraşului, pe Calea Borşului, la aproximativ 9 kilometri de graniţa cu Ungaria. Parcul, situat pe o platformă de 50.000 metri pătraţi, a fost achiziţionat în 2013, fiind închiriat în proporţie de 100% într-un timp extrem de scurt.

“Cererea în Oradea pentru spaţii industriale premium menţine un trend ascendent, datorită poziţionării strategice, ce oferă acces rapid către Europa Centrală. Ne gândim să extindem portofoliul nostru de investiţii în această zonă a ţării în viitorul apropiat”, adaugă Emilia Ţepeş.  

Zacaria Group şi-a inceput activitatea in Sibiu in anul 2005, iar in ultimii 11 ani si-a extins treptat investitiile pe intreg teritoriul României. Astazi grupul are investitii imobiliare in Sibiu, Bucuresti, Oradea, Alba Iulia, Arad si coasta Marii Negre.

Zacaria, parte a grupului internaţional Alf Mizzi & Sons, fondat în Malta, dezvoltă spaţii industriale la cheie din 2009. Portofoliul companiei cuprinde 300.000 mp de suprafaţe pentru închiriere, atât industriale cât şi birouri, în 6 oraşe din România. În ultimul timp, dezvoltatorul imobiliar se concentrează pe proiecte built-to-suit, care oferă soluţii personalizate după nevoile fiecărui client, locaţii strategice şi standarde înalte de calitate, suprafeţele modulelor închiriate variind între 400 mp şi peste 30.000 mp.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO