Constructii & Imobiliare

Mallul fără chiriaşi. GTC a rămas fără magazine în Galleria Suceava şi caută un retailer sau doi care să ocupe tot centrul comercial

Mallul fără chiriaşi. GTC a rămas fără magazine în...

Autor: Cristi Moga, Cristina Roşca

08.07.2013, 19:00 16
Centrul comercial Galleria Suceava, deţinut de compania de dezvoltare imobiliară GTC din Israel, şi-a redus activitatea spre zero după ce şi ultimii chiriaşi – un supermarket, trei magazine de haine, două cafenele şi un spaţiu de joacă pentru copii – au tras obloanele. În martie în cadrul proiectului mai erau ocupate opt spaţii, dar între timp şi aceşti comercianţi au oprit activitatea.
 
Inaugurat acum patru ani în urma unei investiţii de circa 20 de milioane de euro, Galleria Suceava reprezintă astfel un nou pariu pierdut dintr-o listă tot mai lungă de eşecuri din industria locală a centrelor comerciale.
 
La fel ca în alte cazuri, dez­voltatorii speră să găsească o utilitate pentru construcţia cu o suprafaţă de circa 12.500 de metri pătraţi, dar într-o piaţă cu un consum amorţit retailerii sunt tot mai reticenţi în ceea ce priveşte extinderea, cu atât mai puţin într-un oraş periferic în care mai există două centre comerciale, cum este Suceava. „Există un plan de în­chi­riere şi vrem să facem orice ne-ar putea aduce bani. Nu ştim încă exact ce. Suntem în discuţii cu mai multe companii pentru închirierea unor spaţii mari, în condiţiile în care cu magazine de 50-100 de metri pătraţi nu faci nicio diferenţă. Căutăm să închiriem clădirea către un singur utilizator sau către maximum 2-3“, afirmă Ştefan Cre­mene, chief operations manager al GTC Ro­mânia, companie care s-a remarcat pe piaţa locală în primul rând prin dezvoltarea unor proiecte de birouri ca America House, Europe House sau City Gate din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO