Proprietăţi

MTI dă aproape 20 mil. euro pentru şoselele de lângă Dacia

Autor: Andreea Neferu

18.01.2011, 23:52 27

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) vrea săinvestească anul acesta circa 80 de milioane de lei (circa 19 mil.euro) pentru a moderniza infrastructura rutieră ce leagă uzinaDacia de lângă Piteşti şi centrul de testări al Renault din Titu deprincipalele artere rutiere. Guvernul face astfel un pas însprijinirea companiilor din industria auto, după ce săptămânatrecută şi autorităţile locale din Craiova au anunţat că vor derulaproiecte de infrastructură în perimetrul fabricii Ford.

Ministrul de la Transporturi, Anca Boagiu, a declarat în cadrulunei întâlniri cu o delegaţie condusă de directorul general alDacia, Jérôme Olive, că suma necesară investiţiei pentrumodernizarea infrastructurii din zona celor două centre va fifinanţată prin bugetul de stat. Astfel, primul proiect al MTI, învaloare de circa 50 de milioane de lei, include lărgirea la patrubenzi a drumului naţional 73, pe o distanţă de 4,1 kilometri,precum şi a drumului de legătură cu DN 73D, cu o lungime de 3,28kilometri. Pe de altă parte, cea de-a doua investiţie va vizalărgirea la patru benzi a DN7 Baldana-Titu pe aproape 22 dekilometri.

"Prin aceste două investiţii sprijinim crearea de noi locuri demuncă în economia românească, Dacia-Renault fiind o companie extremde importantă pentru creşterea capacităţii de producţie aindustriei româneşti. În acelaşi timp vom sprijini şi creştereamobilităţii în rândul celor 2.200 de tineri români pe careDacia-Renault îi pregăteşte şi îi specializează în România", adeclarat Boagiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO