Constructii & Imobiliare

Primăria Târgu Mureş a câştigat un proiect european de 10 mil. euro pentru lucrări de infrastructură

Primăria Târgu Mureş a câştigat un proiect european...

Autor: Laurentiu Cotu

04.11.2014, 16:42 336

Primăria Târgu Mureş a câştigat un proiect european de 45,3 mil. lei (peste 10 mil. euro), din care  26,3 mil. lei (6 mil. euro) reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă, pentru modernizarea a 12 străzi din municipiul Târgu Mureş şi pentru reabilitarea parcului Mihai Eminescu. Prin implementarea acestui proiect se are în vedere şi diminuarea traficului în centrul oraşului, prin crearea unei legături rutiere între Spitalul Judeţean de Urgenţă şi strada Livezeni, potrivit reprezentanţilor primăriei Târgu Mureş.

’’Prin proiectul propus se va crea o alternativă faţă de centrul oraşului pentru desfăşurarea traficului, astfel încât să se asigure legătura între drumurile naţionale DN13-DN1, respectiv pentru a facilita accesul la Spitalul Judeţean de Urgenţă’’, au spus reprezentanţii primăriei Târgu Mureş.

Proiectul presupune modernizarea a 12 străzi din Târgu Mureş, pe tronsonul strada Livezeni-Spitalul Judeţean de Urgenţă Mureş, modernizarea iluminatului public pe acest tronson, crearea unei canalizaţii subterane pentru reţelele de fibră optică, dar şi înlocuirea sau extinderea reţelelor edilitare. Proiectul prevede, de asemenea, reabilitarea parcului Mihai Eminescu, amenajarea unor zone pentru odihnă şi recreere, precum şi a unor zone de vegetaţie ambientală decorativă. Durata implementării proiectului este de 14 luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO