Constructii & Imobiliare

România a înregistrat, în luna august, cel mai mare declin la lucrările de construcţii din UE

România a înregistrat, în luna august, cel mai mare...

Autor: Florentina Dragu

17.10.2014, 16:26 184

În iulie, România a înregistrat o scădere a lucrărilor de constucţii de 20,7% faţă de aceeaşi lună din 2013. Iniţial, datele Eurostat indicau o contracţie anuală de 19,7% pentru luna iulie.

Producţia din sectorul construcţiilor a crescut în august faţă de luna similară a anului trecut în cinci state UE pentru care sunt disponibile datele şi a scăzut în alte opt.

Cele mai putenice creşteri au fost înregistrate în Slovenia (27,6%), Spania (22%) şi Suedia (9,4%), iar cele mai abrupte scăderi în România (-15,6%), Portugalia (-6,6%) şi Germania (-2,6%).

Raportat la luna iulie, lucrările de construcţii au crescut în august cu 1,5% în zona euro şi cu 0,5% la nivelul UE. Şase din cele 28 de state membre au înregistrat scăderi ale producţiei în construcţii, în timp ce şapte ţări au raportat creşteri. Datele pentru celelalte ţări nu sunt disponibile.

Cele mai mari creşteri raportat la iulie au fost înregistrate în Spania (2,7%), România (2,5%) şi Franţa (2,4%), iar cele mai abrupte scăderi în Marea Britanie -(3,2%), Germania (-2%), Polonia şi Slovenia (ambele -1,8%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO