Constructii & Imobiliare

Laurenţiu Ştefănescu, şeful Sika: România are o piaţă mică de construcţii, cu mulţi jucători. Fenomenul „preţului cel mai mic“ va continua

Laurenţiu Ştefănescu, directorul general al Sika România

Laurenţiu Ştefănescu, directorul general al Sika România

Autor: Andreea Neferu

09.10.2014, 00:08 760

Laurenţiu Ştefănescu, directorul general al Sika România, subsidiara locală a producătorului elveţian de materiale de construcţii Sika, spune că primele nouă luni ale acestui an au fost dificile pentru sectorul local de construcţii, în contextul în care numărul de mari proiecte a fost limitat, în special în zona de infrastructură.

„E greu de definit un anumit motor al pieţei construcţiilor. Piaţa rezidenţială a constituit un imbold pozitiv, dar deşi proiectele există, finanţarea nu este certă. Cu siguranţă sectorul rezidenţial este de viitor, se va investi în fiecare an. Creşterea înregistrată în 2014 în acest sector se datorează orientării investitorilor către acest segment cu potenţial. Proiectele guvernamentale de tipul Prima Casă ajută în dezvoltarea acestui segment“, spune Ştefănescu, care a venit la conducerea companiei la începutul acestui an, după ce fostul director al companiei, Ileana Nicolae, a fost promovată ca manager pentru Europa de Est în cadrul grupului Sika.

Ştefănescu adaugă de asemenea că dacă în sectorul industrial numărul de proiecte a stagnat anul acesta, în schimb în retail a existat un plus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO