Constructii & Imobiliare

Sika vrea sa deschida o a treia fabrica in Romania

Sika vrea sa deschida o a treia fabrica in Romania

Autor: Roxana Rosu

06.10.2016, 10:28 1647

“În 2015 am încheiat anul cu o cifră de afaceri de cca. 26,4 milioane de euro, în creştere cu peste 25% comparativ cu anul anterior. Acest lucru a fost determinat şi de intrarea pe piaţa produselor de volum, odată cu deschiderea în 2014 a unităţii de producţie de la Căpuşu Mare, Jud. Cluj. Astfel, a avut un aport semnificativ prezenţa produselor noastre pe un segment de piaţă extins, comparativ cu nişa produselor speciale pe care activam până acum”, a declarat Laurenţiu Ştefănescu, director general Sika România.

Avansul din acest an se bazează atât pe lansarea de noi produse, cât şi pe evoluţia pozitivă a pieţei locale de construcţii, în special pe segmentele rezidenţial, office şi comercial.

Directorul Sika România a subliniat că ritmul de creştere raportat anul trecut va fi menţinut şi în acest an. Astfel, business-ul Sika România va înregistra în 2016 un avans cu două cifre procentuale, comparativ cu 2015.

„Această evoluţie va fi susţinută atât de implicarea Sika în proiecte de mare anvergură pe piaţa locală, cât şi de lansarea de noi produse în fabrica noastră de lângă Cluj-Napoca”, a spus Laurenţiu Ştefănescu.

Planurile pentru următoarea perioadă includ deschiderea celei de-a treia unităţi de producţie pe piaţa locală, în sudul ţării. Sika România deţine, în acest moment, două unităţi de producţie în ţara noastră. Astfel, compania produce la Braşov aditivi pentru betoane, având o capacitate de producţie de cca. 10.000 tone/an, iar la Căpuşu Mare, mortare şi adezivi speciali pentru construcţii, având o capacitate de cca. 50.000 tone/an.

„În contextul creşterii accelerate a business-ului Sika România din ultimii trei ani, cu peste 43%, şi a majorării gradului de penetrare pe piaţă a produselor noastre, în acest moment analizăm posibilitatea de a investi într-o nouă unitate de producţie, în zona de sud a ţării”, a subliniat reprezentantul companiei.

În opinia lui, piaţa locală de construcţii a avut o evoluţie pozitivă în acest an şi va creşte 7-8% pe segmentul de profil.

„Aşa cum anul trecut creşterea pieţei a fost determinată cu precădere de investiţiile în zona rezidenţială, şi anul acesta aportul segmentelor rezidenţial, office şi comercial a adus o evoluţie pozitivă. Sperăm ca apetitul investiţional din domeniul privat să continue în România după toate mişcările de pe pieţele externe (inclusiv influenţa Brexit-ului), iar lucrările iniţiate să aibă o finalitate în cursul acestui an”, a mai spus reprezentantul Sika România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO