Constructii & Imobiliare

Vremea bună şi rezidenţialul i-au salvat pe cimentişti: creşteri de până la 4-5% la nouă luni

Producţia locală de ciment s-a ridicat anul trecut la 7-7,2 milioane de tone, faţă de 13 milioane de tone în 2008.

Producţia locală de ciment s-a ridicat anul trecut la 7-7,2 milioane de tone, faţă de 13 milioane de tone în 2008.

Autor: Andreea Neferu

06.11.2014, 00:08 328

Cei trei mari producători de ciment de pe piaţa locală, elveţienii de la Holcim, francezii de la Lafarge şi nemţii de la HeidelbergCement, au raportat creşteri de până la 4-5% ale volumelor de ciment vândute în România în primele nouă luni, în contextul în care a existat un reviriment al lucrărilor de construcţii rezidenţiale, în ciuda unui declin abrupt al construcţiilor de infrastructură.

Cele mai recente rezultate anunţate sunt cele ale Lafarge, care a consemnat o creştere de 1,6% a volumelor vândute în primele trei trimestre, potrivit unui raport publicat ieri de grupul francez. “În România, volumele de ciment au crescut cu (aproape – n.red.) 2%, în condiţiile unui reveniri puternice a segmentului rezidenţial ce a compensat contracţia lucrărilor de infrastructură”, potrivit raportului Lafarge.

Sectorul de clădiri rezidenţiale a înregistrat o creştere de 34,1% în primele opt luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit celor mai recente date de la Institutul Naţional de Statistică. Pe de altă parte, lucrările inginereşti (de infrastructură) au cunoscut un minus semnificativ, de 28,3%, în acelaşi interval.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO